KAWAS BLOG: BYE BYE BAYERN OG LODTRÆKNINGSHELD ?>


  • FLERE STATISTIKKER


KAWAS BLOG: BYE BYE BAYERN OG LODTRÆKNINGSHELD


Liverpool vandt en overbevisende 1-3 sejr på Allianz Arena mod mægtige Bayern München. Et hold der har spillet hele 5 semifinaler i Champions League de foregående 7 sæsoner. Et hold fyldt med internationale topspillere og en håndfuld verdensmestre. Et hold der forinden blot havde tabt 5 kampe på hjemmebane siden 2015.

 

Nuvel Bayern anno 2019 er ikke helt på samme niveau som tidligere, og de havde et skuffende efterår efter deres standarter. Men Bayern er stadig et klassemandskab, og de var i topform op til opgøret med 13 sejre i deres seneste 15 kampe. De fører Bundesligaen og vandt desuden deres CL pulje suverænt med 14 point og en målscore på 15-5.

Der var derfor lagt op til en kæmpe gyser, og jeg havde i min seneste blog udråbt Bayern til 60-40 favoritter til at avancere. Liverpool ville det imidlertid anderledes og leverede det Klopp efterfølgende kaldte den mest modne præstation i Europa, under hans ledelse.

Jeg havde regnet med at Bayern ville komme flyvende med et offensivt stormløb, men dertil var respekten for Liverpool for stor. Desuden pillede Van Dijk og resten af defensiven, fuldstændigt brodden af Bayerns offensiv. Kampen endte med at Bayern blot havde 2 afslutninger, mod Liverpools 6.

Spillet er måske ikke ligeså ophidsende at se på, som de senere års offensive og kaotiske overfaldsfodbold, men det her er altså måden hvorpå vi får titlerne tilbage til Anfield.

Nu har Liverpool som det eneste engelske hold nogensinde vundet både på Allianz Arena, San Siro, Bernabeau og Camp Nou i Champions League. Det er ikke for sjov, vi ser os selv som European Royalty, selvom klubben havde nogle magre år inden Klopp kom til. To europæiske finaler og minimum en kvartfinale i Champions League på under 4 år, det er voldsomt imponerende.

Sadio Manés mål til 0-1 er noget af det bedste jeg længe har set, og det vokser på mig hver gang jeg genser det. Wow. Sikke en teknik, sikke et overblik og sikke en selvtillid vores lille Senegaleser har for tiden!

Hvilket bringer mig til Van Dijk. Man løber jo snart tør for superlativer for den mand. Genial aflevering i dybden til Manes mål, fremragende scoring på et utroligt vigtigt tidspunkt og så lukkede han Lewandowski fuldstændigt ned. Verdens bedste forsvarsspiller, uden tvivl.

1-3 målet var endnu en perle og Salahs yderside aflevering er måske den flotteste assist i dette års Champions League. Det kan godt være han ikke scorer mange mål for tiden, men hold nu op hvor er han involveret i meget, og jeg tror at han får gang i målscoringen i mod Fulham i weekenden.

England har for første gang alle 6 mulige klubber med i de europæiske kvartfinaler, heraf 4 i Champions League. Det fortæller først og fremmest en historie om at Premier League, har overhalet La Liga som verdens bedste. Men det fortæller også en historie om hvilket tårnhøjt sportsligt niveau Liverpool befinder sig på.

Det er som sagt sjældent at Bayern taber på Allianz Arena, men vi fik det næsten til at se nemt ud. Liverpool er nu genetableret som en europæisk magtfaktor, og hvor er det dog skønt at være vidne til.

 

Porto venter

I min optik fik Liverpool den bedst tænkelige lodtrækning ved at trække Porto. Det bliver ingen walkover, og de vil helt sikkert forsøge at revanchere sidste års samlede 5-0 nederlag. Alligevel tror jeg at klasseforskellen er for stor, og de må være rædselsslagne for igen at skulle møde Liverpool.

Intet er sikkert i fodbold, men vi har rigtig gode odds for at stå i en Champions League semifinale, for andet år i træk. Allez, Allez, Allez!

Jeg ville helst undgå de engelske hold og både Juve og Barca kan jeg sagtens vente med at møde. Der var mange der håbede på at trække netop de 2 eller Manchester United, men personligt tager jeg gerne den letteste vej til finalen.

Så kan de andre slå hinanden ud undervejs, og vi kan forhåbentlig gemme lidt kræfter til vores nervepirrende titelræs med City, eller måske endda en finale mod selv samme.

Hvis vi går videre venter enten United eller Barcelona i semifinalen og det bliver ikke for børn og sarte sjæle. Her vil Barca helt klart være at foretrække, for et opgør mod United vil forkorte mit liv med 3 år - eller 10 hvis vi taber!

Omvendt ville en sejr huskes for evigt, men det følelsesmæssige pres undervejs, det er jeg gerne foruden. Men uanset hvordan det ender, så er det i sandhed en fantastisk tid at være Liverpoolfan.

På søndag venter endnu et vigtigt opgør mod Fulham og det skal resultere i 3 stensikre point. Fulham har ganske vist fået ny energi under deres nye manager, men jeg tror alligevel at vi vinder en sikker sejr på en 2 eller 3-0 og derved kommer 2 point foran Man City i tabellen.

Up the reds!

YNWA
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned