YNWA
KØB BILLET: BOSS TOUR M. JAMIE WEBSTER
Kan købes nu
 

Kaide Gordon
 
Foto: Getty Images ©

INTERVIEW

- GORDON ER ET TEKNISK VIDUNDER


The hype is real, men hvad kan og skal vi forvente os af Liverpool-talentet, Kaide Gordon? Vi har forhørt os hos vores Academy-ekspert, Patrick Pilov.

Liverpools 16-årige talent, Kaide Gordon, løb med al opmærksomheden efter sin indsats i Liverpools første preseason-kamp.

Men hvem er Gordon og hvad kan vi forvente af ham? 

Vi har forhørt os hos vores Academy-ekspert, Patrick Pilov, der giver sin analyse af Gordon og potentialet han besidder.

Lad os sige det således: Pilov er begejstret for hvad han ser.

 

Jeg ved at du er ser en stor stjerne i Kaide Gordon og har gjort det i lang tid, men inden vi kaster os over analysen, så ved jeg at du har noget du lige skal af med

Ja det har jeg. Først og fremmest vil jeg sige, at det ikke skal være nogen hemmelighed, at landsholdsfodbold, i mine øjne, er noget som djævlen har skabt. Selvom jeg ikke så særlig meget EM, så hørte jeg jungletrommerne gentagne gange spille “Mikkel Damsgaard”-melodien.

Det er dog vigtigt for mig at pointere, at det ville være spild af talent at hente netop Damsgaard, da vi har Curtis (20), Elliott (18) og Gordon (16), som alle tre spiller samme rolle på banen, og som alle tre besidder samme eller større talent.

Det siger ikke så lidt, at det blev beskrevet at Liverpool - med købet af Gordon i januar 2021 - havde det største talent i England både på 16 år og 17 år - altså henholdsvis Gordon og Elliott.

 

Kaide Gordon
Getty Images © All rights reserved

 

Godt så. Lad mig så høre: Hvad så du fra Kaide Gordon tirsdag aften?

Selvom det er en svær opgave, at skulle vurdere en spiller ud fra en 30 minutters kamp, så synes jeg ikke der kan herske nogen tvivl om Kaide Gordons talent. Hvilken inspirerende, modig og uimponeret attitude han har. Jeg synes han giver et indtryk af, at han har hele verden for sine fødder, men også at han ikke ejer den… endnu.

Et teknisk vidunder på, som jeg også synes han viste af flere omgange i de 30 minutter.

Han havde mange gode udfordringer i offensiven, gode berøringer som satte flere forsvarsspillere og godt udspil fra en svær situation i forsvaret, hvor han tydeligt får at vide, at han skal holde bolden i spil.

Vigtigst af alt, så lader han til at have forstået, at der ikke er nogle stjernenykker på et Liverpool-mandskab. Det er hårdt arbejde, uanset hvor bolden er.

Da han erobrer et frispark tæt på boksen med en klasse førsteberøring, gentog jeg højt til mig selv “lad ham nu sparke, lad ham nu sparke, lad ham nu sparke”.

Det er ikke fordi Trent ikke må sparke, men fordi Kaide Gordon har et absurd venstre ben og den lå perfekt til ham.

 

Hvad forventer du så af ham i den kommende sæson? Får han førsteholdsdebut?  

Jeg tror og håber på, at han får en sæson som Elliott gjorde det, i sin første sæson hos os.

Han skal træne med førsteholdet, suge en masse til sig fra nogle fra verdens absolut bedste spillere, og så skal han have en masse succes og selvtillid på U23-holdet og i Youth League, hvor han vil være den store stjerne.

Jeg har svært ved at se ham få spilletid på seniorniveau, og får han spilletid, så vil det udelukkende være i Carabao- eller FA Cup'en, hvor jeg dog godt kan se ham få en chance eller tre.

Skulle vi trække en overkommelig modstander i FA Cuppen i starten af januar, så vil det være en oplagt mulighed til at få ham i spil, da flere af vores afrikanske spillere smutter til AFCON.

Så alt i alt forventer jeg, at han bliver den store stjerne på U23, og at han får 1-3 førsteholdskampe.

 

Kaide Gordon
Getty Images © All rights reserved

 

Du virker meget begejstret for ham, så her til sidst: Bliver Gordon en fast del af fremtidens førstehold i Liverpool?

Ja, det gør han absolut - det er det korte svar.

Som nævnt, så er han beskrevet som det største talent i hans årgang, akkurat på samme niveau som Elliott er det.

Hans allerstørste udfordring kan faktisk være, at han spiller meget på samme måde som Elliott, men mon ikke der kan findes en lækker løsning på det?

I øvrigt hjælper det også på hans fremtid, at han blev snuppet foran United, og at fansene troede han var skiftet til Manchester. 

 

 

 

Hver måned udgiver Daniel Sichlau og Patrick Pilov podcasten 'Liverpool Watch', hvor de ser nærmere på klubbens akademi og de største historier fra direktionsgangene. Du kan høre 'Liverpool Watch' der hvor du hører dine podcasts.
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..