BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE

 

Darwin Nuñez ærgrer sig over en brændt chance mod Crystal Palace
 
Foto: Getty Images ©

Er der stadig tiltro til projekt Núñez i Liverpool?


Hidtil i denne sæson har Darwin Núñez været på nippet til et gennembrud i flere omgange, men kommer det overhovedet nogensinde fra den uruguayanske angriber? Og skal man muligvis stile efter at kigge en anden vej, når transfervinduet åbner?Da jeg tilbage i 2022 først hørte om, at vi var klar til at betale omkring 85 millioner pund for en angriber, som kun havde haft én gennembrudssæson i Benfica samt imponeret i 2 kampe mod os i Champions League-sæsonen før, var min skepsis allerede stor.
Selvom historien om en ny topangriber fra Uruguay kunne vække minder tilbage til de tider, hvor en anden stjerneangriber fra det lille sydamerikanske land løb rundt i vores folder, så har Darwin Núñez endnu ikke formået at blive til den verdensklasse-angriber, som potentialet ellers uden tvivl er til.

Indtil videre i hans snart 2 sæsoner i Liverpool har det været et konstant billede af to skridt frem og to tilbage igen. Det har været en rutchebanetur af de helt store, hvor jeg kan forestille mig, at tanken hos mange fans har været ”Nu kommer gennembruddet! Nu scorer han i de næste 10 kampe i streg”, for så derefter at lande i en selvtillidskløft, hvor man sidder med fornemmelsen af, at han ikke vil kunne ramme en ladeport fra en halv meters afstand.

Netop et gennemgående tema har været, at han har haft let ved at score på de nærmest mest umulige situationer, for så bagefter at brænde en målchance som 90% af alle de Serie 5-spillere, jeg har trænet, ville have scoret på med bind for øjnene.

Tanken om, at hvis vi bare kan finpudse hans simple afslutninger, vil vi have en af verdens bedste angribere, giver selvfølgelig mening, men vil det nogensinde ske?
Et meget populært udtryk i det moderne fodboldsprog er, at man køber ”et råt produkt” hvilket vil sige, at man køber en spiller med mange af de egenskaber, der skal til for at have en verdensklassespiller, der skal bare slibes nogle kanter af. Et udtryk jeg har hørt blive brugt meget om Darwin Núñez og Rasmus Højlund især, begge spiller besidder et gigantisk potentiale, hvis de kan få bygget et kontinuerligt mål output på.

Klopp burde være manden, til at få det maksimale ud af en spiller der skal gå fra at være et råt produkt til en verdensklassespiller, her har han jo tidligere transformeret Sadio Mané og Mohammed Salah til at blive deciderede målmaskiner, så håbet har vel også været at man kunne gøre det samme ved Darwin Núñez i stedet for at gå ud og skulle betale +100 millioner for et allerede færdigt produkt.

Så hvorfor er der håb?
Darwin Núñez, som oftest er blevet kaldt for en kaos-spiller uden lige, er jo svær ikke at holde af på en fodboldbane. Han løber et stort antal højintense presmeter, han er højt passioneret i nærmest alt, hvad han foretager sig og er en spiller som altid giver 110% i hver eneste kamp. Derudover har han sine momenter af klasse, med kreative driblinger og til tider vilde afslutninger. Hans unikke kombination af rå speed og fysik, gør ham nærmest umulig for modstandernes forsvar at håndtere.

Tegningerne er der jo, og når vi så også kigger på, hvor mange store chancer han kommer frem til, kan man igen klynge sig til håbet om, at han på et tidspunkt lærer at udplacere målmanden med de simple afslutninger. Så ville vi jo sagtens kunne snakke om at Darwin Núñez ville ligge omkring det samme antal mål som Erling Haaland.
Indtil videre er det ’kun’ blevet til 33 mål og 17 oplæg i 94 kampe indtil videre i hans Liverpool-karriere.

Er kritikken berettiget?
Når vi snakker om en 24-årig angriber, skal man selvfølgelig aldrig nogensinde afskrive muligheden for, at et gennembrud vil komme. Men jeg synes også, at vi står et sted, hvor det er det samme, som gentagende gange ikke lykkes, det er som om, han ikke lærer af de udviklingspunkter, han har.
Vi husker tydeligt flere af de afbrændere, han har i denne sæson, for eksempel Luton ude, hvor han høvler bolden langt over et ellers helt tomt mål. Dette var ikke bare et engangstilfælde da Darwin Núñez har brændt 27 store chancer i denne sæson indtil nu ifølge Premier Leagues egen hjemmeside.

Udover de mange brændte chancer, har hans evne som opspilsstation også været meget oppe til debat. Her viser en spiller som Cody Gakpo meget bedre evner til at linke det offensive spil sammen, når han spiller 9’er rollen.

Darwin Núñez er en spiller, der trives mere med at kunne true med sin exceptionelle fart i dybden, men selv her, kan den ellers stille og rolige vestjyde inde i mig mærke en trang til at tyre fjernbetjeningen ind i tv’et, når han er løbet offside fem gange i samme kamp, hvor hans timing også ofte virker helt off.
Darwin Núñez topper listen over spillere der er løbet flest gange i offside i indeværende sæson med 32, hvilket er fem mere end Nicolas Jackson i Chelsea.

Darwin Núñez 2023/24
Historien om Núñez sæson har som nævnt tidligere været ligesom at tage den store rutchebane i Djurs Sommerland, til trods for at sæsonen startede med ham som en helt afgørende supersub, som vi nok især husker fra kampen på St. James Park, hvor han kom ind, og ændrede et faretruende nederlag til en euforisk sejr på en af de sværeste udebaner i Premier League.

Jeg husker lige så godt de måneder, der kom mellem november og januar, hvor en totalt overtændt Darwin Núñez fra kamp til kamp lignede en arig serie 3-spiller, der ikke ville kunne tæmme en badebold, og en Darwin Núñez, der fik adskillige unødvendige dumme gule kort for at sparke bolde væk. I denne periode husker jeg tydeligt mit behov for, at Núñez blev flået ud efter 20 minutter, nærmest hver gang – Ja, jeg var nok tæt på at komme til konklusionen, at Projekt Núñez i Liverpool skulle komme til en ende.

Som fodboldfan lever man generelt meget i øjebliksbilleder og også ofte meget udfra en spillers form i løbet af de sidste 5 kampe. Det er ikke længe siden, at jeg så mange af mine medfans ønske Cody Gakpo solgt så hurtigt som muligt, efter hvad der havde været en svær spilmæssig periode for ham – Nu er han nok en af vores mest formstærke spillere.
Den samme vurdering bliver Darwin Núñez ramt af, bare meget oftere, grundet alt for mange formdyk. I de seks kampe mellem den 10. februar og 14. marts lavede han seks mål, og hvor at kurven var opadgående igen i forhold til håbet om at blive en verdensklasse 9’er – Siden da har han kun lavet et mål (hjemme mod Sheffield United) og to assist i 11 optrædener for Liverpool.

Det helt store spørgsmål ved Darwin Núñez er vel, om vi for alvor har tålmodigheden til at give ham meget mere tid. Núñez har levet godt af, at en Mohammed Salah bidrager med den mængde mål, som han gør, men hvad nu hvis Salah skal til varmere himmelstrøg til sommer og vi er nødsaget til at hente en højrekant ind, som ikke på samme måde kan garantere det samme slutprodukt? Så falder en lang større del af ansvaret, samt pres på den 85 millioner pund dyre uruguayanske 9’er, som ikke endnu for alvor har fundet sig til rette som målscorer i Premier League…

Så er tålmodigheden intakt?
Jeg kan fra min tid som Liverpool-fan ikke huske en angriber, der har været elsket så højt, selvom han endnu er blevet en permanent stjernespiller for os.
” Núñez, Núñez, Núñez” bliver skrålet overalt, om det så er fordi han har været impliceret i mål, assist, eller om han bare bliver skiftet ind eller ud. Her kan man konkludere, at fansene uden tvivl ønsker at se ham opnå succes for Liverpool, Klopp ønsker ham selvfølgelig alt succes i hele verden, og den måde, han kæmper på banen, giver også en ret tydelig indikation på, at han vil klubben og fansene lige så meget, som de vil ham.
Trods sin meget specielle måde at være på, som måske ikke er 100% Liverpool kultur, så har alle i og omkring klubben bare taget ham til sig.

Spørgsmålet er, om den nye sportslige ledelse samt den nye cheftræner ser det samme lys i at fortsætte med at satse på ham?

Jeg tror som udgangspunkt ikke, at vi ønsker et kæmpe tab på de 85 millioner pund, som vi betalte for ham tilbage i 2022, vi har ikke med en spiller at gøre, der skal sælges for enhver pris. Men lad os lege med tanken om, at Paris Saint-Germain står klar med 70 millioner Pund til sommer, ville vi virkelig kunne afvise det for en spiller, der ikke har lært meget eller haft en stærkere opadgående pil i sine to første sæsoner i Premier League? Den tanke vil jeg lade være op til hver enkel derude, men tanken om at kunne sælge Darwin Núñez, for eventuelt at kunne lokke en Osimhen til vil ikke gøre mig det store.

For at binde en sløjfe på det hele, så synes jeg at Darwin Núñez har næsten alle kvaliteter til at blive en af de allerbedste 9’ere overhovedet - Måske endda den bedste. Men det kræver også, at der på et tidspunkt skal komme en kurve, der er opadgående, hvor han lærer de simple afslutninger, og timingen i sine dybdeløb.
Men er sofatræneren Jakob Møllegaard fra Holstebro også ved at miste tålmodigheden en lille smule ved projektet om at gøre Darwin Núñez til Liverpools faste 40-sæsonmålsskytte – svaret her må være et klart ja. Jeg kan uden tvivl godt se argumentet for at sælge ham videre, hvis det rigtige bud dukker op, men lige nu er han her, jeg kan se, hvilke kvaliteter han har, og så længe han er her har han min tiltro og opbakning.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..