KLOPP: MANGE VALG AT TRÆFFE INDEN SOUT...
CL-FINALE PÅ GLADSAXE STADION - KØB BILLET HER!
Kan købes nu
 

Luis Díaz
 
Foto: Getty Images ©

LUIS DIAZ: HER ER ALT DU SKAL VIDE


I morges breakede nyheden blandt diverse pålidelige journalister tæt på Liverpool FC om at klubben er i færd med at hente colombianske Luis Díaz i en handel, der inklusiv bonusser kan løbe op i nærheden af £50m. Her er alt hvad du skal vide om kantspilleren fra FC Porto, der efter alt at dømme er Liverpool-spiller på den anden side af weekenden.Så meget for en stille januar måned, eh? 

Liverpool kunne ikke sidde stille længere, da flere konkurrenter i Premier League - heriblandt Manchester United og Tottenham - var i færd med at gøre alvor af interessen i Luis Díaz.

Den 25-årige kantspiller, der gør sig i venstre side af FC Portos offensiv og på det colombianske landshold, har haft en fantastisk sæson i den hjemlige liga og det kommer efter et Copa America i sommeren 2021, hvor han blev delt topscorer og nettede fine mål mod både Argentina og Brasilien.

 

 

FAKTA

NAVN: Luis Fernando Díaz Marulanda

FØDT: 13. januar 1997 (25 år), Barrancas, Colombia

HØJDE: 1,80m

 

KLUBBER: 

Barranquilla FC (2016-2017) 

Junior FC (2017-2019) - 86 kampe, 20 mål, 7 assists

FC Porto (2019-2022) - 125 kampe, 41 mål, 19 assists

 

*Tallene er opdateret den 28. januar 2022.

 

SPILLESTIL & SLUTPRODUKT

Luis Díaz opererer udelukkende på venstrekanten, primært i en 4-4-2 for FC Porto. Han har en udsøgt teknik, er driblestærk og kan godt lide at trække ind i banen og afslutte - hvilket understreges i flere af hans scoringer, heriblandt den du kan se HER.

Colombianeren er nummer to på topscorerlisten i den portugisiske liga i denne sæson med 14 træffere og har også leveret 4 assists. Kun Benficas Rafa Silva (20) har været direkte involveret (mål og assists) i flere scoringer end Díaz.

Han nettede derudover to gange i Liverpools Champions League-gruppe i efteråret - begge gange mod AC Milan. 

 

EN SPILLER I EKSPLOSIV UDVIKLING

Díaz output foran kassen har løftet sig dramatisk i denne sæson. 28 kampe i alle turneringer med 16 scoringer og 6 oplæg er hvad det er blevet til. Det er allerede flere mål end han leverede i hele sidste sæson (11) i 47 kampe - og det samme antal oplæg. 

Går man lige et spadestik dybere, så har Díaz i denne sæson spillet 2272 minutter i alle turneringer og han er i gennemsnit direkte involveret i en scoring (mål eller assist) hvert 103. minut.

Til sammenligning spillede han i 2020/21 2602 minutters fodbold for FC Porto og var direkte involveret i en scoring gennemsnitligt hvert 153. minut. 

Kigger man på mere end bare mål og assists, så er Díaz’ udvikling blot endnu mere tydelig. Han er betydeligt bedre i denne sæson end forrige når det kommer til chanceskabelse og berøringer i modstanderens felt, mens han oftere forsøger at sparke på kassen og drible forbi modstanderne.


Luis Díaz stats
Sam McGuire, Twenty3 © All rights reserved

 

DERFOR GIVER DET MENING

Liverpool står overfor en speciel udfordring i frontkæden. Udenpå virker udfordringen ikke så stor endda, da man er Premier Leagues mest scorende hold med 58 mål i 22 kampe (2,6 mål pr. kamp) - og udover at man har ligaens suveræne topscorer i Mohamed Salah, så er også Diogo Jota og Sadio Mané repræsenteret på 2. og 4. pladsen på topscorerlisten. 

Der hvor det bliver tricky er ift. alderen og kontraktsituationen hos Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino. De tre spillere har alle kontraktudløb næste sommer (2023), mens de fylder henholdsvis 30, 30 og 31 år i løbet af 2022. 

Det så populært omtalte generationsskifte er nødt til på et eller andet tidspunkt at udforme sig - og første skridt er allerede taget med superkøbet af Diogo Jota i 2020. Først lignede portugiseren mest af alt en udfordrer til Sadio Mané, men som tiden er gået, er han blevet mere og mere en 9’er i Jürgen Klopps system. Hans naturlige instinkt og fantastiske placeringsevne i feltet kombineret med hans evne til at lede holdet i presset, gør ham til en evig trussel oppe foran og en glimrende spids i Liverpools spilsystem. 

Derfor er Liverpools næste udfordring ift. generationsskiftet at finde en kantspiller, eller en wing-forward om man vil, der har mange af de samme kvaliteter som Mané og Salah. Men nemt er det ikke - for hvad søger man? 

Man søger - ifølge James Pearce - efter en spiller på max 25 år. 

Samtidig søger man en spiller, der har udviklingspotentiale, kvalitet og erfaring nok til at gå ind og gøre sig gældende med det samme. En sjældenhed til penge, som Liverpool er villige til - og har råd til - at betale. 

Spillemæssigt har man brug for en spiller med fart, dynamik, uforudsigelighed, evnen til at afslutte og lægge op, samt til at indgå i Liverpools høje pres. 


Díaz presspil
Andrew Beasley © All rights reserved

 

Næste spørgsmål er så: I hvilken side af banen bør man prioritere denne wing-forward? 

Umiddelbart er det mest oplagte svar i venstre side. Liverpool har vel nok verdens bedste fodboldspiller i Mohamed Salah til rådighed i den anden side, mens 17-årige Kaide Gordon ligner et godt bud på en kommende understudy til egypteren.

I venstre side har Sadio Mané kæmpet med formen og stabiliteten i 12-18 måneder og bag ham i køen er det svært at få øje på nogen andre end Takumi Minamino og Divock Origi, som begge meldes på vej ud

Ud fra ovenstående ligner Díaz et oplagt indkøb - og et rigtig godt match.

 

 

DET MED SMÅT

£50m er mange penge - især for en klub som Liverpool, der handler med omtanke i et kaotisk moderne transfermarked. 

Er de penge godt kastet efter en spiller, der blot for alvor har leveret imponerende tal de sidste 6-9 måneder i den portugisiske liga og til Copa America? 

Til det spørgsmål kan man have sin tvivl. Alligevel virker det trygt når Liverpool går ud og smider den slags penge. I hvert fald i de senere år - og især når det kommer til spillere i frontkæden.

Siden Jürgen Klopp kom til har man 9 gange punget ud i prisklassen +£30m. Mané, Salah, Konaté, Oxlade-Chamberlain, Keïta, Fabinho, Jota, Alisson og Van Dijk er hentet til for store summer - og det er vel kun de to navne, der er sandwichet ind i midten - Oxlade-Chamberlain & Keïta - der har vist sig som tvivlsomme investeringer. 

Oppe foran har man kun lavet pletskud med købene af Mané, Salah og Jota.

Lægetjekket er ifølge bl.a. Neil Jones planlagt til at skulle foregå i Argentina i weekenden. Díaz vil, hvis skiftet bliver en realitet, tilføje interessante kvaliteter og tiltrængt bredde til Liverpools offensiv forud for et yderst spændende forår - og så giver han konkurrence til især en svingende Sadio Mané, hvilket forhåbentlig kan løfte hans spil yderligere. 

 


Kunne du lide artiklen? Så støt op med et medlemskab!


 

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..