BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
AFVISER RYGTE: INGEN MATHEUS NUNES TIL...

Takumi Minamino
 
Foto: Getty Images ©

MINAMINO VAR EN FSG-MASTERCLASS


Historien om Takumi Minamino i Liverpool fylder ikke meget, men den er vigtig i den samlede fortælling om hvordan Liverpool finder løsninger og tjener på dem.



Tirsdag kunne AS Monaco offentliggøre købet af Takumi Minamino, der dermed forlader Liverpool F.C. efter blot 2 ½ år. Japaneren får næppe den store plads i Liverpools historiebøger, men vil alligevel blive husket for sit vigtige bidrag til pokalskabet i den forgangne sæson.

Selvom Liverpool lå lunt i svinget til at hive et par af de helt store pokaler, måtte man alligevel “nøjes” med sejre i de to nationale cupturneringer i den forgangne sæson. Og de fleste Liverpool-fans var da stolte over eventyret, men alligevel skuffede og ærgerlige over at det ikke blev til mere sølvtøj.

Var man fan af en klub udenfor The Big Six havde man nok kaldt Liverpool-fanbasens skuffelse for forkælet, men sådan er der så meget.

De to cuptriumfer blev sikret med japanske Takumi Minaminos hjælp undervejs og det er da også den fortælling som Liverpool selv har valgt at gå med i sin afskedskommunikation.

Kort opsummeret: “Tak for hjælpen med pokalerne, Taki. Go’ vind fremover”

 

TAKU-HVAD-SAGDE-DU-HAN-HED?

Der var ikke mange der var helt skarpe på, hvem den dengang 24-årige offensivspiller var, da Liverpool annoncerede købet af Minamino. Den overordnede beskrivelse lød på at der var tale om en småfarlig offensivspiller fra Red Bull Salzburg, der i øvrigt havde haft sine 15 minutters berømmelse på Anfield kort tid forinden. Angiveligt skulle flere af Liverpools spillere have været dybt imponerede over hvad de så fra Minamino.

Prisen løb på 7,25 millioner pund og for de penge fik man en offensiv alt-mulig-mand, der kunne sikre den fornødne bredde, når kampprogrammet blev tæt og benene trætte. 

Takumi Minamino
Getty Images © All rights reserved

Den del af opgaven har Minamino løftet sammen med kompagnonen Divock Origi i den forgangne sæson, hvor de to har givet Klopp nogle muligheder for at hvile stjerner, indtil Luis Diaz dukkede op og gav pokker i angrebshierakiet.

Har Minamino vundet mange fodboldhjerter eller skabt adskillige uforglemmelige stunder? Næppe. Men han har leveret en myreflittig indsats og haft en professionel attitude. Også når han blev sendt på udlån til Southampton, så der kunne komme noget mere rutine under huden på japaneren. For hvem dukkede op til den efterfølgende preseason og var fuldt fokuseret? Minamino.

Harvey Elliott, Takumi Minamino
Getty Images © All rights reserved

Det var helt tydeligt for alle involverede at der ikke var tale om en ny stjerne på den Liverpool’ske fodboldhimmel, men mindre kunne også gøre det. Der var brug for en professionel indsats i cupturneringerne, hvis de ikke - for Gud ved hvilken gang - skulle negligeres i det daglige ræs om de største pokaler. Hvem leverede den nødvendige indsats? Minamino.

Havde Minamino langt til spilletid før denne sommer, så er det svært at se hvordan mængden af spilletid var blevet meget større på den anden side af sommerferien. Tilgangen af Darwin Nuñez og den stigende konkurrence oppe foran, hvor et muligt formationsskifte kan være undervejs, kunne formentlig ikke friste Minamino, der altså er fyldt 27 i starten af kalenderåret.

Opholdet på Anfield var nået til vejs ende, omend at Jürgen Klopp gerne havde beholdt sin erfarne og dybt professionelle breddespiller lidt endnu.

 

FSG I EN NØDDESKAL

FSG’s Moneyball-filosofi og den lidt karikerede fortælling om regnearkets diktatur har vist sig fra sin bedste side, når regnskabet skal gøres op.

Groft sagt kan man tale om at Liverpool for den nette sum af 7,25 millioner pund fik fyldt trofæskabet med de to sidste pokaler, der ‘manglede’ for at Jürgen Klopp kunne få ‘fuldt hus’. Ikke nogen dårlig investering i min bog og nok heller ikke for FSG, der ser et plus på lidt over det dobbelte for det man gav i sin tid. 

Divock Origi Takumi Minamino
© All rights reserved

Dog kan man sagtens plædere for at handlen måske har stået i vejen for at andre - eventuelt hjemmegroede - kunne folde deres talent ud i stedet, men til syvende og sidst har den sportslige sektor vurderet mulighederne. Noget kunne også tyde på at de har vurderet rigtigt.

Pengene passer og der er lidt ekstra mønter på kistebunden til en regnvejrsdag. Og så er der vel ikke så meget at beklage sig over.

Minamino var og er en masterclass i FSG's filosofi. Aftrykket fra japaneren er muligvis ikke det største, men han leverede lige præcis det der skulle til.
 

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..