BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE

 

Joël Matip
 
Foto: Getty Images ©

TAK FOR ALT, JOËL


Selvom den mest markante afgang i Liverpool i denne sæson finder sted på trænerposten, så er der alligevel et par andre store navne, som også har deres sidste dage på Merseyside. Heriblandt en høj, ranglet mand fra Cameroun, som med sine efterhånden otte år i Liverpool også har vundet mange hjerter.Joël Matip kom til klubben i 2016 som en af Jürgen Klopps allerførste indkøb på en fri transfer fra Schalke 04, og hvilken signing det har været! 201 kampe er det blevet til i Liverpool-trøjen med 11 mål til følge.

Matip er af Jürgen Klopp blevet kaldt for den bedste signing, han har lavet, og har af adskillige omgange også været den foretrukne makker til Virgil Van Dijk, som han har haft et forbilledligt samarbejde med.

Da de to peakede som makkerpar, stod de for det meste for stabilitet, soliditet og en nærmest telepatisk indbyrdes forståelse for hinanden. Med Van Dijks ledelse gjorde de to Liverpool til det bedste hold i verden til at udnytte de nye muligheder efter VAR’s indtog til at gøre brug af offsidefælden.

Antallet af gange, hvor enten Matip eller Van Dijk tog et det ene skridt frem, på det helt rigtige tidspunkt for at hive en marginal offside, er noget af det mest imponerende, jeg har set, i den tid jeg har fulgt Premier League.

Med bolden var han også en fantastisk spiller, selvom man ikke skulle tro det med hans høje, ranglede figur. Joël Matip var nemlig en spiller, der adskillige gange kunne drive forbi flere kæder med kuglen klistret til sine lange fødder.

Det så nogle gange ualmindeligt let ud hvordan han snoede sig forbi modstanderens første-pres. Ikke fordi det så særligt elegant ud, men jeg tror ikke at man efterhånden sad med en usikker følelse i kroppen, når Matip tog på tur frem af banen. En evne og en egenskab, der uden tvivl bliver savnet i klubben fremover.

Joel Matips atypiske personlighedstræk for en moderne fodboldspiller er også noget, der skal mindes med glæde, når han den 31. juni officielt forlader klubben.

Hvem husker ikke hans meget uortodokse gang hen mod dommeren, da Thiago Alcantara blev brutalt myrdet af Richarlison i et Merseyside-derby? Eller da han fejrede et mål mod Inter i Champions League ved at give kaptjan Henderson et par på låget?

Alt i alt, en karakter uden lige, som vi tager afsked med.

Man kan dog ikke opsummere Matips tid i Liverpool også uden at nævne skaderne. De har ødelagt meget i hans otte år.

Problemet syntes kortvarigt løst efter Dr. Andreas Shclumbergers indtræden i klubben. I 2021/22-sæsonen spillede han nærmest samtlige kampe, og holdt sig faktisk nogenlunde skadesfri - indtil den forgangne sæson, der endnu engang blev alt, alt for kort for den ranglede forsvarsspiller.

Joël Matip har gennem sine otte år i Liverpool vist sig som en utrolig solid og loyal spiller, som har givet alt for klubben. Udover dette er han jo også bare en aldeles fornøjelig karakter både på og uden for banen, hvor han har været en fantastisk ambassadør for klubben.

Hvis han bevarer sit niveau efter den lange skade, håber jeg, at vi fortsat kan nyde at se Matip i en topklub i Bundesligaen, hvor han forhåbentlig kan undgå yderligere skader. Endnu en kæmpe Liverpool profil fra de gyldne år takker af, og Joel Matip ønskes alt godt fremover herfra!

Og nå ja! Når vi snakker om Matip, kan man heller ikke komme udenom, at han indiskutabelt har lavet den flotteste assist nogensinde til et mål i en Champions League-finale.

Prove Me Wrong! 😉

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..