BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

Truppen
 
Foto: Getty Images ©

13 KAMPE PÅ 41 DAGE FORUDE - ER TRUPPEN GEARET TIL DET?


Der blev ikke købt ind til bredden i sommerens transfervindue, og det giver anledning til bekymring med udsigt til et ekstremt tæt kampprogram på den anden side af landskampspausen.



Der bliver travlt i den kommende periode. Rigtig travlt. Frem til og med hjemmekampen mod Sheffield United d. 2. januar skal Liverpool i aktion hele 13 gange på blot 41 dage, fordelt på otte Premier League-kampe, to Champions League-kampe, 2 FIFA Club VM-kampe og én Carabao Cup-kamp.

Der blev ikke handlet ind i sommerens transfervindue til toppen af truppen, og starten på sæsonen har da også vist, at topniveauet er som det skal være. At start 11'eren har niveauet til at konkurrere på alle plan, er selvsagt hævet over enhver tvivl, bevist af sidste sæsons 97 point og et CL-trofæ. Start 11'eren gør det dog ikke alene, for med et så pakket program bliver der brug for rotation, hvis belastningsskader skal undgås. Så hvordan ser det ud med bredden i truppen?

Det er en smule ildevarslende, at både Andy Robertson og Mohamed Salah allerede tidligt i landskampspausen døjer med ankelskader, for med den form for fodbold, vi spiller, er det to spillere, der bliver svære at undvære, såfremt det bliver aktuelt. Vi har indtil videre spillet 20 betydningsfulde kampe, regnet fra og med Charity Shield-kampen mod Manchester City. Her tegner der sig et signifikant billede, hvor otte spillere har spillet i 73-90 procent af tiden.

Spilletid i procent - top 10 (målmænd ikke medregnet):

  1. Virgil van Dijk 90 %
  2. Andy Robertson 83 %
  3. Mohamed Salah 82 %
  4. Fabinho 79 %
  5. Trent Alexander-Arnold 79 %
  6. Roberto Firmino 77 %
  7. Sadio Mane 74 %
  8. Georgino Wijnaldum 73 %
  9. Jordan Henderson 58 %
  10. Joel Matip 47 %

De otte mest spillende er ikke overraskende også de otte spillere, de fleste af os gerne ser spille det meste af tiden. Herfra er der et stort spring ned til Jordan Henderson på 9. pladsen med 58 %. Kun de to Cup-kampe mod MK Dons og Arsenal har ikke givet spilletid til det man med rette kan kalde stamspillerne på holdet.

Nøglekamp mod Napoli

Jeg tror at, nogle af nøglerne til, om vi kan komme helskindet igennem det, der må siges at være et ekstremt program, ligger i detaljen. For det første skal vi sørge for at vinde Champions League-kampen hjemme mod Napoli. Det vil betyde, at vi er videre fra gruppen og dermed kan spare spillere i sidste kamp på udebane mod Salzburg. Det vil give en uges kamppause til nøglespillerne på et kritisk tidspunkt i et tæt program.

Vinder vi derimod ikke over Napoli - og Salzburg som forventet slår Genk i næste CL-runde - så står vi pludselig med en direkte finale i Østrig. Vi vil godt nok kunne nøjes med uafgjort, men en hjemmesejr vil sende alpefolket videre i kraft af at være bedst i indbyrdes opgør, idet de jo scorede hele tre mål på Anfield i 4-3 kampen. Derfor anser jeg kampen mod Napoli som en absolut nøglekamp.

Carabao Cup-kampen mod Aston Villa kan vi muligvis regne helt ud af ligningen, for mon ikke det bliver et hold præget af ungseniorspillere, der gennemfører den kamp. I semifinalen i klub-VM kan vi måske endda tillade os at stille op i en opstilling, der minder om Genk-kampen på hjemmebane, og så er vi jo faktisk allerede kommet et godt stykke vej i forhold til at reducere brugen af kræfter hos nøglespillerne.

Eventuelle skader skal ramme rigtigt

Et andet svar på, om truppen er bred nok, er, at det simpelthen kommer an på, hvem der eventuelt måtte have behov for ekstra pause eller sågar bliver skadet, om end der er god grund til at tro på, at det i ligeså høj grad er godt arbejde af staben som held, at vi generelt har været forskånet for overbelastningsskader de seneste sæsoner.

I øjeblikket er vores spillestil konstrueret sådan, at vores backs er nøglespillere. Ja, Milner har spillet venstre back, og i en hjemmekamp mod Watford skal det sikkert også nok gå. Skal det imidlertid være en løsning i 3-4 topkampe, så vil det påvirke spillestilen, fordi Milner slet og ret ikke kan det, Robertson kan, hvilket vi egentlig meget godt så i hjemmekampen mod Genk, hvor der blev roteret godt og grundigt.

På målmandsposten har vi fået svaret på breddespørgsmålet, der er et klart 'ja'. Okay, Alisson er en bedre målmand, men det skal en førstemålmand jo værre. Adrian er til gengæld også god - og vigtigst er han god nok.

Midtbanen er i mine øjne også både bred nok og god nok. Vi har 6-7 spillere til at dække de tre pladser, og godt nok er der både kvalitets- og typeforskel, men med så bredt et persongalleri bør vi kunne løse de fleste opgaver midt på banen.

Klopp har i øvrigt eksperimenteret en anelse, når muligheden har været der, for at se forskellige konstalationer, for så at sværge til det, han ved virker (Fabinho/Wijnaldum/Henderson), når kvaliteten af modstand er i top. Så han burde være fortrolig med, hvad de forskellige spillere kan bidrage med.

Forsvaret er et stort spørgsmålstegn. Begge vores back og Van Dijk er absolutte nøglespillere, som vi får svært ved at undvære. Jeg tror godt, vi kan spille et par kampe uden Van Dijk, såfremt det er de rigtige, uden at det får konsekvenser. Det gik for eksempel ganske fornuftigt mod Bayern på hjemmebane sidste sæson.

Man kan sige, at kan vi ikke vinde over Brighton og Watford på hjemmebane uden ham, så har vi et helt andet og væsentlig større problem, end at han er ude. De tre øvrige stoppere er dygtige folk, der på hver deres tid har bevist sig. Gomez sidste efterår, Matip i foråret og Lovren er i gang med det nu. To af de tre kan sagtens spille et par kampe sammen, såfremt de er skadesfri.

Med backs er det i mine øjne værre. Vi har ikke en erstatning til venstre back, der passer i spillestilen. Milner kan som nævnt godt dække den, men det skal ikke være samtidig med, at der også bruges erstatningsspiller i højre side, for så mister vi for meget af det, der har været vores foretrukne måde at angribe på.

Det samme gælder i princippet på højre back. Trent hæver i øjeblikket sit offensive niveau fra uge til uge, og den rolle han har vil ingen andre kunne tage - men mindre kan også gøre det i et begrænset antal kampe. For mig bliver Joe Gomez aldrig back, og jeg vil egentlig hellere spille med Ox på backen end Gomez, men mon ikke det bliver Gomez, der skal vikariere, når Trent skal hviles - eller måske Milner skal gå fra back to back.

I angrebet er jeg faktisk mest bekymret. Jeg synes ikke, vi for alvor har noget at byde ind med, hvis de tre forreste ikke er klar. Ox er prøvet på kanten (og som falsk 9'er mod Genk), og det ligner ikke noget, der kommer til at virke på et niveau i nærheden af den spiller, han vil skulle vikariere for.

Origi har vi alle sammen et blødt punkt for, men som stabil løsning i flere kampe, der tror jeg godt nok, jeg bliver fyldt op af frustrationer over håbløse aktioner. Desværre er Shaqiri skadet, for med ham i kampform havde vi et reelt alternativ. Derfor giver det i mine ører også rigtig god mening at rygterne omkring Timo Werner bliver stærkere og stærkere. Vi mangler en fjerdemand, så der kan deles hvilepauser ud.

Breddespillerne har bevist sig

Til breddespillernes ros, skal det jo siges at de på mange måder har bevist deres værd: Ox har på det seneste leveret gode præstationer med stærke scoringer. Lallana gav os udligningen på Old Trafford og spillede en udmærket kamp på Villa Park, da Fabinho skulle spares af frygt for et gult kort inden City-kampen. Origi kan man dårligt forlange mere af end det der kommer, han scorer mod dem han møder.

At vi allerede på nuværende tidspunkt af sæsonen har haft lige så mange forskellige målscorere som i hele 2018/19 vidner om, at vi har flere strenge at spille på offensivt, end at de tre forreste skal afgøre sagerne.

Gomez er stille og roligt på vej tilbage mod det niveau, vi ved, han har. For ham vil kampprogrammet være en gave, fordi det helt sikkert giver ham spilletid, så han kan blive endnu skarpere. Lovren har grebet chancen, nu hvor han har fået den, og stod måske i virkeligheden stærkest af de bagerste i City-kampen.

Værst ser det faktisk i mine øjne ud for Naby Keita, der bliver ved med at levere middelmådige eller mangelfulde præstationer når han bliver bragt på banen. Hans potentiale er uomtvisteligt, det skal til gengæld også snart til at forløses, hvis man for alvor skal tro på en fremtid for ham på Anfield.

Det var ikke nogen nyhed at kampprogrammet ville blive mere end almindelig tæt, da transfervinduet var åbent i sommers, og derfor må vi også regne med, at Klopp og staben har en klar plan for hvordan kampene skal gennemføres, så vi både er konkurrencedygtige og får hvilet spillere nok på de rigtige tidspunkter.

Vi har et voldsomt svært jule/nytårsprogram, der godt nok indeholder to hjemmekampe mod Wolves og Sheffield United, men alle, der har set dem spille fodbold, ved, hvor vanskelige opgaver det bliver. Specielt fordi de kommer lige i halen af en formodet topkamp mod Leicester på udebane på Boxing Day.

Der er forløbig ikke én eneste grund til ikke at tro at, Klopp ved nøjagtig hvad han har gang i, når det kommer til trupsammensætning, og i forhold til dosering og hvile er der ingen tvivl om, at de første par sæsoner har været lærerige for Klopp.

Så alt i alt: Der er ingen tvivl om, at der på enkelte positioner er langt i kvalitet fra første- til andetvalget. Dog er der begrundet håb om, at truppen generelt har så høj kvalitet, at der samlet set kan findes løsninger og måder at vinde kampene på, næsten ligegyldigt hvilken spiller, der måtte skulle hviles eller undværes i en kortere skadesperiode. Værre ser det naturligvis ud, hvis en nøglespiller skal undværes i en længere periode.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..