Next
STATS
Transfer Centre 
Martin Busk er klar med sin Buskelyse

BUSKELYSEN: BURNLEY STOPPEDE DET PERFEKTE

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Martin Busk
    1 Måned(er) sidenMartin Busk er klar med sin Buskelyse efter den uafgjorte mod Burnley
Så kom dagen! For første gang siden 1-1 kampen mod Leicester, den 31. januar, altså ikke 31. januar i år, men sidste år, altså i 2019, lykkedes det et gæstende hold, at nappe et enkelt point med sig ud af den fæstning som Anfield har været igennem de seneste par sæsoner.

Et point der samtidig betød, at Liverpool missede den perfekte hjemmebane-sæson.

Det var upåagtede Burnley med den snu Sean Dyche i spidsen, der formåede at give vores mesterhold lidt sved på panden og The Clarets fortsatte dermed den flotte stime de er inde i, her efter coronapausen.

Et 1-1 resultat der i og for sig var ganske fortjent, nu hvor Liverpool ramte en af de dage, de stort set ikke har ramt de seneste to sæsoner. Nemlig en dag, hvor der var klar overvægt i både spil og chancer, men hvor boldene ikke blev puttet ind bag en i øvrigt forrygende Nick Pope i Burnley-buret.

Den slags kampe husker jeg kun alt for godt.

Altså sådan en kamp, hvor Liverpool sidder på stort set det hele, men ikke udnytter det.

Når så modstanderen ofte slår tilfældige lange bolde op i forsvarszonen, så ved man bare aldrig helt hvordan de falder ned og sådan var det også ved det udlignende mål. Den version kombineret med farlige hjørnespark, satte hjemmeholdet på nogle hårde tests og man må give Burnley, at de var fokuserede på de steder hvor der tilfældigt kunne opstå målchancer. Det må man sige, at de gjorde ganske godt.

Gjorde vi så noget forkert? Stillede vi forkert op? Tog vi for let på det?

Egentlig synes jeg faktisk, at Liverpool generelt spillede ganske pænt. Jeg kan ikke rigtigt sætte en finger på ret meget, andet end at de mere eller mindre store tilbud foran mål, ikke blev udnyttet og at Nick Pope i samarbejde med stolpen, udgjorde en kampafgørende faktor for udeholdet.

Især synes jeg at 1. halvleg var opløftende. Ikke bare Andy Robertson vanvittige flotte hovedstødsscoring, på Fabinhos forrygende pasning, men også mange af de øvrige seancer i opbygningsspillet, synes jeg var gode. Her var Curtis Jones et godt link og det var måske en smule uforstående for mig, at han skulle pilles ud i forbindelse med vandpausen i 2. halvleg, som i min optik, må skyldes enten træthed eller at Jürgen Klopp passer godt på knægten.

Med Curtis Jones i startopstillingen, hvilket jeg bestemt billigede, så var der ikke plads til tredje start i træk for Naby Keita. Det kan jeg godt ærgre mig over. Selvsagt er både Jones og Keita alt for offensiv anlagt i deres spil, til at de kan starte sammen side om side, så det gav mening at Gini Wijnaldum skulle være balancespilleren, men min pointe omkring Keita, er bare den, at han har behov for så mange startminutter som muligt, hvis han skal blive det monster som vi så ham være i Bundesligaen. Jeg kunne enormt godt tænke mig at se ham blive kørt fast ind på den ene af de to 8’er-positioner.

Uden Keita, så presspillet dog alligevel godt ud, synes jeg. Det fungerede ganske fint og derfor er det måske også lidt mærkeligt, at vi blot spillede uafgjort, for jeg vil helt sikkert mene, at vi har spillet værre kampe i denne sæson, kampe som dog til gengæld er blevet vundet.

Fabinho! Hold da op altså. Bedste mand efter genopstarten? Han er ikke bare den slidsomme 6’er, der rydder alt op og begår masser af frispark. Han er altså også en voldsom dygtig kreatør. Brasilianeren kan noget med bolden, det må man bare give ham. Jeg synes virkelig at han har en afgørende betydning og giver LFC en god dimension i spillet, også i det fremadrettede spil.

Med det ene point, strøg vi på 93 for sæsonen og kan nu maksimalt nå 102 i alt, hvilket kræver rent bord i de resterende tre kampe, mod hhv. Arsenal (U), Chelsea (H) og Newcastle (U). Ikke en umulig opgave, men heller ikke en nem opgave. Jeg er ikke skide sikker på, at vi når de 100 point eller mere, men det kan jeg nu sagtens leve med, da mit allerstørste ønske, er blevet opfyldt så rigeligt!
TAGS   buskelysen  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM