BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE


 
Foto: ©

BUSKELYSEN: MASKINEN DER KVÆRNER LØS


Martin Busk er klar med sin Buskelyse efter sejren over Brighton



Én udesejr mere, så sætter mit hold det endelige aftryk på den stærkeste udebane-statistik i klubbens historie, nemlig 14 (eller 15) udebanesejre i løbet af en hel sæson. Det kan ske på enten Emirates eller på St. James’ Park, eller for den sags skyld, begge steder.

Efter sejren i går, kom vi op på sidste sæsons antal udesejre, nemlig 13 - og det kunne da være fedt også at slå denne rekord i det her rekordår. Det kommer altså fra et hold, der oveni, ikke har tabt på hjemmebane siden april 2017. Tænk sig at være SÅ dominerende alle steder man bevæger sig hen.

Alisson Becker har bare tabt én eneste fodboldkamp på Anfield nogensinde, nemlig da han stillede op for Roma i Champions League, mens Sadio Mané aldrig har tabt en PL-kamp på Anfield. Hjemme venter Burnley på lørdag samt Chelsea i næstsidste spillerunde. Gad vide om vi kan gøre rent bord med lutter sejre på Anfield? Det er to tricky og pt. velspillende modstandere der gæster - så buen skal virkelig spændes solidt for, hvis også det skal lykkes.

Med udesejren på det såkaldte Falmer Stadium i Brighton, var en lækker opvisning i endnu et stykke professionelt håndværk fra Liverpools side.

Jeg må ganske enkelt tage hatten af (endnu engang) for det her holds professionalisme. Jürgen Klopp bragte et par nye folk til startopstillingen, præcis som i søndagens kamp mod Aston Villa - og er på mission omkring flere af de yngre kræfter, som for eksempel Neco Williams, i forhold til, at de med fem optrædender, sikres en PL-guldmedalje. Det giver han plads til og mulighed for, men smadrer samtidig ikke sit samlede koncept og aftryk, men stiller med det meste af den sædvanlige garde, der i nu to sæsoner har maltrakteret omtrent al modstand både i England, Europa og ude i den store fodboldverden.

Brighton & Hove Albion er et ganske udmærket midterhold i Premier League, der har fået en ganske nytænkende manager i Graham Potter, der trådte til efter at Chris Hughton måtte lade livet i maj sidste år. Men præcis som medkommentator Allan Kuhn var inde på, så skal man også vurdere, hvornår man skal tænke så moderne og der må man bare sige, at i går ikke var dagen, hvor man skulle bygge sit grundspil op nedefra. Det gør man nemlig ikke ustraffet mod verdens bedste fodboldhold, med en Naby Keita som bølgebryder, i en af sine - i min optik - bedste kampe på Liverpools midtbane siden skiftet fra Leipzig forrige sommer.

Det var ganske enkelt for naivt og det blev enten straffet eller var tæt på at blive straffet ved flere lejligheder. Presspillet fungerede i store perioder af kampen og selvom det var tydeligt at Brightons spillestil gav udfordringer på Liverpools egen sidste tredjedel, så var der aldrig for alvor tvivl om kampens udfald.

Det bringer mig tilbage til det professionelle aftryk. På trods af et sikret mesterskab, på trods af at vi fans nok vil have stor forståelse for dovenskab og sløseri på det her tidspunkt i sæsonen, så er der alligevel en vilje til at jagte og jage. Guleroden kan være de over 100 point for sæsonen, der stadig er i spil. Tallet KAN ende på 104, ved at gøre rent bord i de sidste fire kampe. Det er ikke urealistisk, hvis spillerne gider og det tror jeg godt de gider.

Om det er jagten på rekorderne eller om det blot er kvaliteten af holdet, skal jeg ikke kloge mig på. Endnu en rekord blev høstet i går, da Liverpool blev det hold der hurtigst nogensinde nåede 30 sejre i en sæson, efter blot 34 kampe. Det var i øvrigt tredje gang nogensinde at The Reds kom op på 30 sejre i en sæson.

Det var selvfølgelig drømmestarten på kampen med to scoringer indenfor de første otte minutter af kampen, der udgjorde grundstenen i sejren. Ikke siden Maxi Rodriguez’ to mål mod Fulham tilbage i 2011, indenfor de dengang første syv minutter, har Liverpool scoret to så hurtige mål i kampens indledning. Det var imponerende - og særligt Jordan Hendersons langskudsscoring var klasse. Kaptajnen måtte desværre udgå med en skade, der gør ham tvivlsom til det resterende program i PL. Statistikkerne plejer ikke at være med os, når han ikke er med - og det er helt bestemt synd og ærgerligt, hvis han ikke kan fuldføre sin fremragende sæson, ved omklædt, at hæve mesterskabspokalen onsdag den 22. juli.

Mohamed Salah, our gift from Allah - med endnu to scoringer og endnu en assist. Han er og bliver for vild. Det vilde er især, at han rent faktisk bør score endnu mere, både i går og generelt. Men for pokker hvor er han dog en farlig herre og for hulen da, hvor må man bare lette på hatten over ham. Der sker næsten altid noget omkring ham og mon ikke han endnu engang, for tredje sæson i træk, kommer ind på +20 scoringer i ligaen, ligesom han er i spil til sin tredje Golden Boot i træk.

Burnley, med ligeså god form som Liverpool efter genopstarten og stadig med en europæisk placering at spille for, kommer på besøg på lørdag. Det bliver spændende at se om LFC igen bare kværner derudaf eller om Sean Dyche & Co. sætter en kæp i hjulet. Liverpool har dog ikke tabt til dem på Anfield siden 1974, så selvfølgelig er der igen kun ét hold der er storfavoritter til at løbe med sæsonens 31. sejr og den 25. ligasejr i træk på Anfield.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..