Next
STATS
Transfer Centre 

BUSKELYSEN: NYT ÅR - SAMME HERLIGE UDSIGT

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    7 Måned(er) sidenMartin Busk er klar med sin Buskelyse efter gårsdagens sejr over Sheffield United.
Mange andre end os der holder med Liverpool, fandt kampen i går aftes jævnt kedelig. Det synes jeg nu langtfra den var. For mig var den et studie i suverænt fodboldspil fra de regerende Europa- og verdensmestre.

Det er meget muligt at Chris Wilder, Sheffield Uniteds manager, er en dygtig coach. Det er også meget muligt at Sheffield United er en af sæsonens store overraskelser. Jeg er enig i begge dele. Men jeg er dog ikke typen der falder på halen over at de på selve kampdagen træner i Stanley Park på et område hvor hunde tisser og da de ankom til selve Anfield, var de intet mindre end chanceløse.

Liverpool satte i går nye højder for antallet af afleveringer i en fodboldkamp. I følge de officielle Opta-stats som PL opererer med, så sendte Liverpool næsten 1.000 afleveringer afsted, helt nøjagtigt 970, hvoraf de sammensatte 874 af dem. Til sammenligning kunne Sheffield United lige hive sig op over 300.

Det hænger selvfølgelig sammen med boldbesiddelsen, der i alt lød på 75/25 i Liverpools favør. For at sammenligne yderligere, bare sådan i forhold til hvordan vi startede 10’erne, så havde vi i 2. halvleg af gårsdagens kamp, flere pasninger end vi havde i 14 ud af 20 kampe under Roy Hodgson dengang tingene bestemt ikke spillede som de gør her i starten af 20’erne.

På sin vis var det en overlegen præstation i går og så alligevel ikke sådan 100 procent. Det var en urørlig præstation, men hvor kun det strengt nødvendige blev gjort. Det var helt uden brugen af VAR (ja, den skulle lige med) og det blev til det femte clean sheet i træk (omend Sheffield Uniteds Oliver McBurnie burde have scoret med få minutter tilbage af opgøret på deres eneste reelle chance).

Det var ikke skide effektivt igennem hele kampen, men det var kynisme på højt plan. Det kaldes ganske enkelt bare suverænitet. Det bevises bedst ved, at den ellers så udskældte midtbanetrio med Jordan Henderson, James Milner og Gini Wijnaldum, var med igennem hele opgøret. Når man sammensætter så mange pasninger, når man rammer 90 procents nøjagtighed med de tre liggende i det centrale maskinrum, så har man helt sikkert spillet en vanvittig god fodboldkamp.

Fy for den lede hvor er kaptajn Henderson i øvrigt stærk spillende for tiden. Han har da om nogen taget ansvaret på sig her i den lange periode uden Fabinho.

Sheffield United forsøgte, men kunne ikke. Liverpool var først på omtrent samtlige bolde. Kiksede det, så var de først på andenboldene. Man var evig jagt fremadrettet, men var ligeså ærgerrige i returløbene og så ville de bare så meget endnu engang gå fra Anfield uden et nederlag. Det var en kontrolleret og afbalanceret indsats hele vejen rundt. Det var et værtshold der formåede at slå både de store og de små brød op på samme tid. Der var plads til lidt sløseri, men der blev også strammet op når det var påkrævet. Jeg så en enorm løbevillighed og tro på egne og holdkammeraters evner og det var over hele linjen. At være så parate og stole så meget på hinandens kompetencer, er ret unikt for et holdsamarbejde. Det danner grobund for både at angribe med mange mand, men også at forsvare med mange bag bolden.

Sejren tog statistikken op på i alt 984 dage uden nederlag i PL på hjemmebane. 51 kampe i alt, heraf 41 sejre og ikke mindre end 129 mål. 18 sejre i træk foran The Kop.

Sejren tog også statistikken op på et år uden nederlag i PL. I dag er det præcist et år siden vi senest tabte, da Manchester City vandt med millimeter på Etihad. Når vi næste lørdag aften møder Tottenham, vil der være gået 372 dage siden vi sidste gang prøvede at tabe en fodboldkamp i ligaen.

Jeg kan næsten ikke være i mig selv over det her. 58 ud af 60 mulige point i vores første 20 kampe. Det er kun City i 17/18-sæsonen der har kørt med samme vanvittige pointsnit.

Det betyder også, at vi nu blot er 13 sejre fra at hjemtage mesterskabet. Vi har altså vundet 19 ud af 20 mulige indtil videre. Nu mangler vi blot 13 i de sidste 18 kampe. Det er vel at mærke såfremt at Leicester og City også vinder de næste 13. Det gør de ikke, da de jo mødes den 22. februar. Omvendt er det jo heller ikke sikkert, at Liverpool gør det, men det er klart, at med sæsonens hidtidige præstationer og resultater, så har vi i højere grad muligheden for at gøre det. Faktisk så er det lige før, såfremt det fortsætter på den her måde, at vi kan tage mesterskabet i weekenden den 14.-15. marts på Goodison mod Everton. Av, av, av.

Mere eller mindre alle taler om det her kommende mesterskab. Det kan ikke gå galt længere, hævder diverse pundits. Jeg er sådan set enig nok, men som skrevet for et par kampe siden, så kan jeg ikke få det over mine læber endnu. Jeg tør ikke. Altså, jeg tør selvfølgelig godt tro på det, men jeg tør ikke nævne det. Jeg indrømmer dog at det ophold jeg altid booker i byen i forbindelse med sidste spillerunde og som jeg har gjort mange år i træk, ser mere aktuelt ud nu end nogensinde før.

Men det er et arbejde der skal gøres færdigt. Vi er gået ind i et traditionel svær LFC-måned. Spurs, Man United, Wolves og endda et efterhånden godt spillende Southampton-hold venter, ligesom West Ham med ny manager, kan havde fået ny energi, når vi møder dem i den udsatte kamp mod slutningen af måneden. Lad os med succes få overstået dem og så skal jeg nok melde meget mere konkret ud, end hvad jeg tør og gør lige nu.

Der er nemlig også en skadessituation at tage med i betragtning. Selvom det skulle lysne med snarlige comebacks til Joël Matip, Dejan Lovren, Fabinho og Alex Oxlade-Chamberlain, så er Xherdan Shaqiri og senest i går også Naby Keita, ude af spillet. Det er seks vigtige spillere at undvære i det samlede billede og det har betydet spillere fra akademiet på bænken i de seneste par kampe.

Der skal balanceres med spilletiden. Jeg har tidligere været efter Leicester for at spille med de samme spillere og ikke ment at de var holdbare på den lange bane. Liverpool og Jürgen Klopp skal passe på med, at det samme ikke sker for dem. Derfor smider jeg også gerne FA Cuppen på søndag, også selvom det er mod Carlo Ancelottis Everton. Vi har ikke brug for træthedsbrud og øvrige slagskader lige nu. Hvil spillere som Alisson, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og de tre oppe i front, tak! De skal død og pine være friske til besøget på Tottenham Hotspur Stadium næste lørdag. Det er kun ligaen der tæller her i janaur måned.

Janaur er også lig med et åbent transfervindue. Ingen får lov til at rejse nu og her, der er brug for alle mand. Foruden at Nat Phillips er hjemtaget fra lejeophold i Stuttgart, til at agere backup-centerback, så er japanske Takaumi Minamino blevet handlet i Red Bull Salzburg. Jeg tror han får debut på søndag mod Everton. Ham glæder jeg mig til at se. Han kan lidt af det hele rent offensivt og kan godt blive en vigtig brik i den resterende del af sæsonen rent offensivt. Endnu en streng at spille på med andre ord. Han kan dække en 8’er-position, spille en 10’er-rolle, spille kant og spille en falsk 9’er.

Får vi ført mere til? Jeg tvivler. Jeg tror Jürgen Klopp er supertilfreds med sin nuværende trup og jeg mener sådan set heller ikke vi har behovet. Vi skal ikke bare handle for at handle og jeg har svært ved at se hvor vi skal forstærke os yderligere henne. Måske en ny venstre back som decideret backup til Robbo, men ellers og selvfølgelig såfremt, at udsigten til, at de skadede spillere snart er retur, så synes jeg vi står utrolig godt polstret.
TAGS   buskelysen  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM