Next
STATS
Transfer Centre 
Denne uge kan blive betydningsfuld for Liverpool

DENNE UGE KAN BLIVE GANSKE BETYDNINGSFULD

Nyhed

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    3 Måned(er) sidenI denne uge får vi højest sandsynlig svar på mange af de spørgsmål vi har gået med. Blandt andet om hvornår Premier League vender tilbage.
Selvom d. 25. maj er en form for europæisk helligdag for Liverpool F.C., så var det også dagen, hvor UEFA skulle modtage de europæiske ligaers bud på, hvordan deres respektive sæsoner skulle afvikles.

Denne frist er dog udskudt, hvilket betyder at Premier League har lidt mere tid til at få tingene på plads.

Vi bringer her en oversigt over hvad ugen byder på og har i den forbindelse delt det op i de forskellige områder.

 

Coronatests fortsætter ufortrødent

På ugens to første dage - mandag og tirsdag - vil der igen blive testet for coronavirus blandt spillere og medlemmer af klubbernes stab. Hele 996 personer blev testet sidst, hvoraf blot to var smittede. Ikke desto mindre er det en del af 'Project Restart', at fortsætte med at teste mindst to gange om ugen. Foruden ugens to første dage vil man også teste i trupperne på fredag.

 

Træningerne kan blive mere normaliserede

I denne uge fortsætter træningen også på de forskellige træningsanlæg, hvor man fortsat holder afstand og træner i grupper af maks 5 personer. Her kan det dog være, at træningerne bliver mere normaliserede, hvis klubberne beslutter sig for at vedtage næste fase af træningsprotokollerne. Det ret vigtig del af Project Restart, da trupperne skal nå at blive klar til at kunne spille kampe igen. 

Næste trin er at der lempes på antallet af deltagende, men dog en kraftig opfordring til at man fortsat undgår unødvendig nærkontakt. Derudover anbefales det også fra Premier Leagues side, at man rør ved bolden med hænderne, altså undgår indkast. Beklager Thomas Grønnemark. Keeperne skal træne for sig, mens medlemmer af staben der rører ved udstyret skal bære beskyttelseshandsker.

 

Rabatordning til rettighedshaverne på bordet

Selvom ingen i Premier League bærer ansvaret for den globale pandemi, så har man ikke leveret det produkt som rettighedshaverne har betalt i dyre domme for. Mange Premier League-klubber har været forhippede på, at få gang i sæsonen, så man ikke skal betale de godt og vel 6 milliarder danske kroner, som TV-selskaberne kunne kræve for manglende afvikling af den resterende del af sæsonen. Alt kørte sådan set på skinner og man knoklede for at få enderne til at hænge sammen, da rettighedshaverne smed en ny realitet på bordet: De ønskede en klækkelig rabat for den sidste del af sæsonen, da produktet er et noget andet end det de betalte for.

Det er ganske indbydende at ryste på hovedet og korse sig over dette ønske, men sandheden er, at rettighedshaverne bløder millioner og atter millioner af pund. Nogle bløder endda millionbeløb på daglig basis. Altså er det blodig alvor og der er ikke råd til at agere gavebod. 

Konsekvensen ved manglende enighed kan blive, at beløbet vokser sig større og at fremtidige betalinger kan blive markant mindre. Der er altså noget på spil for begge parter, hvilket bliver drøftet på et møde torsdag.

 

Udebaner, hjemmebaner og neutrale baner på dagsordenen

Et af de helt store stridspunkter i diskussionerne om genoptagelsen af Premier League har været spørgsmålet om hjemmebane, udebane og neutrale baner. Tvisten har kort fortalt handlet om, at flere klubber ønsker at spille kampene på deres egne stadions. Dette har udgangspunkt i den fordel der ligger ved at spille på eget græns, omend at denne fordel må siges at være begrænset, når der ikke er tilskuere på lægterne. Flere har beskrevet disse ønsker som værende et forsøg på at få sæsonen af sporet, men det er en anelse forsimplet.

Som det ser ud i skrivende stund, så er Premier League parat til at give klubberne mulighed for, at afvikle kampene på egne stadions, medmindre der er tale om 'højrisikokampe'. Her er der ikke tale om hårde tacklinger, hooligans eller smittefare spillerne imellem, men snarere udsigterne til at især jublende Liverpool-fans vil stimle sammen ude foran Anfield.

I Liverpool hersker der en enorm utilfredshed med denne opfattelse, da man allerede har en god og saglig dialog om hvordan disse scenarier kan undgåes. Ikke desto mindre bliver det især Liverpools 'mesterskabskampe' og andre kampe af betydning (europæiske placeringer, nedrykning, lokalopgør osv.) der betegnes som højrisiko.

Selvom man fra flere klubber er lettere utilfredse med denne måde at se det på, så er man villige til at acceptere et kompromis, så ligaen kan komme i gang igen.

Dette skal diskuteres på mødet i Premier League-regi torsdag.

 

Datoen for genoptagelsen af Premier League kan falde på plads.

Og sidst, men slet ikke mindst, så kan dette blive ugen, hvor vi får en dato for hvornår Premier League genoptages. Faktisk skal der stemmes om hvilken dato der egner sig bedst. Her har både 12. og 19. juni været i spil indtil videre. Meget tyder på at sidstnævnte dato kan blive valgt, da klubberne i så fald har fået tid nok til at komme bare en smule i form igen.

 

Der er god grund til at være ekstra opmærksom på meldingerne fra det britiske i denne kommende uges tid. Du kan følge med på vores Facebook-side, på vores hjemmeside og i vores app.

 

 

 

TAGS   premier league   coronavirus  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM