Next
STATS
Transfer Centre 
Liverpools omklædningsrum inden kampen mod Shrewsbury på Anfield

DET ER NU DE USLEBNE DIAMANTER SKAL SLIBES!

Nyhed

  • Skrevet af Patrick Pilov
    2 Måned(er) sidenLiverpool bliver mestre i 2020 – hele 30 år efter det seneste mesterskab. Det er for den yngre generation noget vi er vokset op med… jo, jo, der har der været momenter som UEFA Cuppen i 2001, Champions League-triumferne i Istanbul og senest i Madrid, mens der da er blevet høstet et par pokalturneringer også, men hold nu op, hvor er det uvirkeligt endeligt at kunne sige det højt…
Efter 20 år som Liverpoolfan, i medgang og (mest) modgang, en bilulykke i starten af 2020, som med lidt uheld kunne have kostet mig meget mere end de materielle skader der kom på min bil og en Coronavirus som i, godt og vel, tre måneder har lukket ned for det meste af verden... endelig... endelig kan man få lov til at sige det højt... Liverpool bliver mestre i 2020... hold nu kæft, hvor lyder det godt!

The show must go on, som Queen så fint sang det tilbage i 1991, året efter Liverpools seneste mesterskab og året før jeg kom til verden på Hvidovre Hospital, og det er præcis hvad der sker nu. For nok har verden stået stille i tre måneder, men det kan ikke vare ved, og nu vender Premier League tilbage.

Med ni spillerunder tilbage af ligaen er Liverpool maksimalt to sejre fra at vinde mesterskabet, hvis City ellers formår at vinde deres kampe, og det betyder sandsynligvis, at der kommer til at være en del kampe der stadig skal spilles efter Liverpool har vundet mesterskabet og det skal udnyttes -- især nu hvor det bliver muligt at foretage fem udskiftninger i løbet af kampen.

Der står nemlig en hel kavalkade af stortalenter på spring hos Liverpools akademi, som skal spilles i stilling til at danne rammerne om fremtidens Liverpool, og derfor får i her min vurdering af spillernes chancer for at komme i spil og hvorfor de lige nøjagtig bør komme det.

 

Curtis Jones:

Er en af tre spillere, som formodes af langt de fleste, at komme i spil efter genstarten af ligaen, og som formodes at få en endnu større rolle i næste sæson, hvor flere af de spillere der er i udkanten af truppen forventes at forlade klubben.

I godt og vel halvandet år, har jeg prædiket om Curtis Jones og hans evner -- de af jer der kender mig eller har hørt Liverpool Watch er ikke i tvivl om min forkærlighed for teenageren fra Toxteth, men rent objektivt er han svær at se bort fra.

Han har været den absolut bedste spiller for Liverpools akademi i alt den tid jeg har haft dækningen af akademiet for Redmen Family, og med sin udvikling i løbet af den tid, fra stort potentiale til leder på banen, har han for alvor gjort sit indtog i mediernes og medfans søgelys.

Et afgørende straffespark mod Arsenal i Carabao Cuppen og en screamer af den anden verden i det seneste Merseyside Derby, har han for alvor gjort Klopp opmærksom på sig selv og sine evner på banen, både med bolden og med sin mentalitet.

Han kommer til at få mere end rigelig spilletid efter genstarten af sæsonen, i et presset program, hvor det er vigtigt at skulle restituere spillere, da denne sæson nærmest også kommer til at fungere som pre season til næste sæson.

 

Harvey Elliott:

Nummer to i rækken over spillere de fleste forventer kommer i aktion efter genstarten. Et rendyrket talent, hvor det kun er ham selv der sætter grænser for det niveau han kan nå, og det virker ikke til han ligger på den lade side.

Han er inkarneret Liverpoolfan, hvilket gør ham meget svær ikke at holde af, på trods af hans smarte frisurer og delvist dumheder fra tidligere, men at se billeder af ham og hans familie fra finalen i Kiev og statementet om, at han egentlig ikke havde den store lyst til at snakke med Sergio Ramos efter hvad han gjorde mod Salah i finalen i netop Kiev, gør ham utrolig svær ikke at holde af som Liverpoolfan.

Talentet taler for sig selv, på trods af, at Poul Hansen og hans krystalkugle vurderer, at ' han aldrig bliver god nok til Liverpool'. Fremtiden er stor for den unge knægt og med et mediehold i Liverpool, som holder ham i kort snor og medietræner ham, så går han en lys fremtid i møde.

Netop derfor får han også en stor rolle at spille, både efter genstarten af ligaen, men også i den kommende sæson, hvor jeg ser ham stå foran Xherdan Shaqiri i køen til spilletid -- ikke fordi han er bedre, men fordi loftet er markant højere, og at Shaqiri ikke er til at stole på, når det kommer til skader.

 

Neco Williams:

Sidste mand af den famøse trekløver der står på spring til førsteholdet. Jeg har egentlig altid haft et ret godt øje til den teknisk stærke waliser, men da Hoever blev hentet til klubben, røg han hurtigt ned af rangstigen, da han oftest blev brugt på højre back-positionen.

Han har dog kæmpet sig tilbage på positionen, efter en besynderlig sæson for Hoever og en strategi der placerer ham i det centrale forsvar på lang sigt. Det har givet plads til Williams på højre back-positionen, hvor han for alvor har taget store skridt mod storhed i den seneste sæson.

Han er naturlig højre back, hvilket gør, at han, som udgangspunkt, besidder bedre defensive dyder end Trent gør, men til gengæld besidder han mange af de samme tekniske evner som Trent -- en lightudgave af Trent ville ikke være unfair at beskrive ham som, på nuværende tidspunkt.

Det er dog netop også hans største udfordring -- hvordan i alverden slår man en scouser af Liverpools førstehold, der i en alder af 21 år diskutabelt kan regnes som verdens bedste på sin position, og som spiller så essentiel en rolle på et så dominerende Liverpoolhold.

Heldigvis for ham, så kan og skal Trent ikke spille alle kampe på en sæson, og Trent har da også givet udtryk for, at han helst ser sig selv spille på midtbanen i fremtiden, hvilket kan åbne op for muligheden for unge Williams på sigt.

Som situationen er nu, der er der dog nok ikke tvivl om, at han vil være tilfreds med at agere backup for verdens bedste højre back på verdens bedste fodboldhold. Og hvis han skal kunne udfylde den rolle, er det også essentielt, at han får noget spilletid med de spillere der kommer til at være omkring førsteholdet i den kommende sæson, så han vender sig til deres mønstre og tempoet i ligaen, og derfor vil han også få en del spilletid mod slutningen af denne sæson.

 

Paul Glatzel:

Ordsproget lyder "intet er skidt, at det ikke er godt for noget", og i Paul Glatzels tilfælde er dette mere retvisende end noget andet. Den tyskfødte scouser, som anførte Liverpools U18-hold til succes i FA Youth Cuppen i sidste sæson, blev skadet i sin første optræden for førsteholdet, da vi mødte Tranmere Rovers på Prenton Park i pre season til denne sæson.

For Paul Glatzel kan Coronavirussen være en gave, da han, udover Divock Origi, er den eneste konkrete spidsangriber Liverpool har til rådighed på nuværende tidspunkt, som back-up til Roberto Firmino. Og netop Bobby er den spiller i Liverpools nuværende trup som Glatzel ligner mest. En arbejdsom første skanse, som fremstår som første forsvarskæde i linjerne, og så har han endda end fuldstændig formidabel målnæse og et venstre ben med masser af power.

Det var glædelige nyheder, da han vendte tilbage til førsteholdets træning i starten af maj, og han kunne være en spiller som Klopp kunne have et godt øje til, med rotationen for øje. Det hele afhænger dog lidt af hans form, så en vurdering af chancen for spilletid kan være både i øst og i vest.

Kender mand Klopp ret, så er det vigtigt for ham at vise, at spillere der har været skadede skal belønnes, og hvilket større belønning kan man give en spiller, en at lade ham træde ud for sin barndomsklub i Premier League, så mon ikke han får nogle minutter på grønsværen.

 

Yasser Larouci:

Er det oplagte valg på venstre backen, så han burde få en chance eller to for at bevise, at han skal satses på som reserve til Robertson fremadrettet. Han passer umiddelbart rigtig godt ind i spillestilen, hvor hans offensive kvaliteter gør ham rigtig spændende.

Hans defensive mangler kan blive opvejet af at spille ved siden af VVD. Så hvis Klopp tror på ham på den lange bane, så er det helt klart en mulighed han skal gribe, så han kan se om potentialet er der. Eneste åbenlyse udfordrer er James Milner, som udfylder rollen ganske godt, men hvis offensive evner som venstre back er begrænset af hans manglende fart og det faktum, at hans svage venstre ben ikke er optimalt.

Jeg vil mene, at Larouci burde få en del minutter på banen, da det nok er vores mest udsatte position på banen. Klopp er nød til at få en indikation af, om en venstreback bør hentes udefra eller om positionen kan udfyldes internt fra akademiet.

 

Ki-Jana Hoever:

Har haft en besynderlig sæson, hvor der ikke har været meget spilletid. I de to træningskampe der er blevet spillet op til genstarten, er mit indtryk dog, at han har set rigtig god ud. Han kom med et flot rygte omkring sig, og var vel Klopps første store signing til akademiet.

Han imponerede også hurtigt og fik sin debut i FA Cup-opgøret mod Wolves, hvor han blev den tredje yngste Liverpoolspiller nogensinde og den yngste spiller nogensinde til at optræde for Liverpool i FA Cuppen.

Han er en teknisk stærk spiller, som er meget komfortabel på bolden, og både spille CB og HB, men er i min optik meget mere komfortabel på backen. Derfor synes jeg det ville være spændende at bruge ham på VB, hvor han både defensivt og teknisk er bedre en Yasser Larouci, som ellers fremstår som det mest oplagte valg.

Jeg tror han kunne få muligheden, hvis formen er hvor han har vist det, men det kunne meget vel være som central forsvarsspiller, hvor klubben og Klopp åbenlyst ser hans fremtid.

 

Sepp van den Berg:

Er en spiller der kom til klubben med store forventninger -- jeg var endda selv med til at tale ham op -- men det han har vist for klubben indtil videre, tegner ikke videre godt for hans fremtid.

Jeg tror egentlig ikke længere på ham i det lange løb, men med hans erfaring som førsteholdsspiller fra den hollandske liga, bør han få chancen for at vise sit værd, når der ikke længere er noget på spil for klubben.

Skulle Dejan Lovren få tvunget sit skifte igennem, som han allerede forsøgte det sidste år, så skal Klopp gøre op med sig selv, om en fra det hollandske makkerpar er klar til at tage skridtet op på førsteholdet og agere fjerdevalg for Klopp, eller om der skal hentes nye kræfter udefra -- derfor forventer jeg også, at VDB kommer til at få spilletid i denne sæson.

Kan han trylle noget op af hatten og vise den VDB frem vi så i den hollandske liga, så kan han blive den helt store overraskelse af genstarten af sæsonen, men jeg tvivler på det. Liverpool skulle dog efter sigende være interesserede i at hente hans lillebror Rav van den Berg til klubben, som dog indikere, at klubben stadig tror på ham i det lange løb.

 

Liam Millar:

Er en spiller der går lidt under radaren, og med hans alder taget i betragtning, så virker det heller ikke super sandsynligt, at han skulle få alverdens spilletid.

Han blev kaldt tilbage fra sit lejeophold hos Kilmarnock, da klubben besluttede sig for at leje Rhian Brewster ud til Swansea, og han gjorde det forrygende efter sin tilbagevenden. Med sin rutine fra den skotske liga og mere end en håndfuld kampe for det canadiske landshold, kunne han være en joker at spille ud for Klopp.

Han har en exceptionel fart, både over kort og lang afstand, men han opererer primært på venstrekanten, hvor Sadio Mané, Divock Origi og Curtis Jones alle vil stå foran ham i køen til spilletid. Skal han have spilletid, skal mange brikker altså falde på plads for den hurtige canadier.

 

Leighton Clarkson:

En spiller jeg har beskrevet med en spillestil som Andrea Pirlo. Hans højre fod er helt eminent og arbejder fantastisk som midtbanemaestro. Han kunne godt fungere som en boldspillene defensiv midtbanespiller, da han altid knokler hårdt, men stadig besidder de tekniske evner.

Hans problem er dog, at netop den centrale del af midtbanen er den position på banen, hvor Liverpool nok er stærkest besat, så vejen til spilletid er nok lang. Det er dog ikke usandsynligt, at ham og hans Pirloske touch kunne få lov at se dagens lys i løben af genstarten -- han scorede i hvert fald et ganske flot mål i Liverpools træningskamp mod Blackburn.

TAGS   academy   curtis jones   harvey elliott   neco williams   paul glatzel   yasser larouci   ki-jana hoever   sepp van den berg   Leighton Clarkson   liam millar  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM