Next
STATS
Transfer Centre 
Dejan Lovren og Adam Lallana er fortid i Liverpool

FARVEL TIL BROBYGGERNE

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    2 Måned(er) sidenAdam Lallana og Dejan Lovren er skiftet væk fra Liverpool. Dermed siger Klopp og co. farvel til et par rutinerede herrer.
En æra er slut.

Adam Lallana og Dejan Lovren har begge fundet nye græsgange efter 6 år i klubben. 
Lallanas exit har længe har været et faktum, mens Lovrens skifte til russiske Zenit Sankt Petersborg faldt på plads på et par uger og afsluttede lang tids spekulation om kroatens fremtid.

Selv om de to spillere er vidt forskellige, ikke kun når det kommer til positionerne på banen, så delte de lang hen ad vejen en fælles skæbne i deres tid i klubben.

Med sommeren 2014 begyndte det, der skulle blive et annus horribilis for Liverpool. Det år, hvor smukke mesterskabsdrømme blev forvandlet til hæslige mareridt, og som samtidig blev begyndelsen på Brendan Rodgers deroute.

Adam Lallana og Dejan Lovren blev i 2014, sammen med holdkammeraten Rickie Lambert, hentet til Liverpool fra det spændende Southampton-projekt, hvor den senere Tottenham-manager Mauricio Pochettino også havde gjort sig positivt bemærket.

Det var den sommer, hvor Liverpool for alvor begyndte at gøre sig skyldige i at bruge Southampton som en form for akademi - eller rugekasse, om man vil.

Som sæsonen gik, viste det sig at være uholdbart med Brendan Rodgers i trænersædet, og alt blev tabt på gulvet, da han og Liverpool sendte Gerrard til USA med et 6-1-nederlag mod Stoke som det sidste minde efter en glorværdig karriere.

Du kender historien herfra: ‘Enter Klopp’ - med alt hvad det indebar.

Adam Lallana var vel nok en af dem i Liverpools trup, der hurtigst omstillede sig til det nye liv under Klopp ved at vise, at han abonnerede på alle tanker om ‘gegenpres’ og ‘heavy metal football’.

Den mytiske sejr over Norwich på 4-5 tilbage i 2016 var et glimrende eksempel på, at her var en spiller, der ville dø for sagen med støvlerne på. Med en assist fire minutter efter sit indhop og et mål i de døende sekunder af tillægstiden var Adam Lallana om nogen med til at understrege, at der var kommet nye boller på suppen.

Men selv om Jürgen Klopps filosofi var som et kanonslag i orkestergraven i forhold til boldføleriet under Rodgers, så var det ikke holdbart i længden. Dejan Lovren og Adam Lallana havde betydende roller på holdet, men i takt med at Jürgen Klopp udviklede sig som manager, fik flere taktiske kompetencer i rygsækken og en større forståelse af den engelske fodbold (på godt og ondt), begyndte Liverpool også at blive et andet fodboldhold. 


Udfasningen begynder

Adam Lallana, der i en periode på mellem et år til halvandet havde været blandt Liverpools bedste, blev hyppigere og hyppigere ramt af skader, der fik afgørende betydning for hans resterende tid i klubben.

Selvom det kan virke utaknemmeligt, så er spillere med skadesudfordringer bare ikke noget, der kan bygges et solidt fundament på. Derfor rykkede Liverpool og Klopp stille og roligt videre fra Lallana. Han blev ikke efterladt på trappestenen ved den nærmeste brandstation, men Klopp havde ikke tid til at vente, hvis Liverpool skulle blive en magtfaktor igen.

I bagkæden havde Dejan Lovren, der ellers havde en periode med solide præstationer lige efter Joël Matips tilgang, flere og flere ‘freak accidents’. De kom desværre til at overskygge nogle af de fantastiske øjeblikke og kampe han også havde.

Hvem glemmer hovedstødsmålet mod Dortmund lige foreløbig? Og hvem glemmer dén rædselsdag på Wembley lige foreløbig? Sådan var det med Lovren. Den ene dag var der champagne i glasset, den næste dag var det sur mælk.

Den manglende stabilitet blev et problem for Liverpool-defensiven, der havde brug for en leder. Den leder fandt man i Liverpools sydengelske rugekasse (Southampton) i december 2017.

Det hjalp gevaldigt på Lovrens præstationer at få en ‘voksen’ ved siden af sig, og kroaten var som forvandlet. Solide præstationer og en stærk koncentration var pludselig hverdag i bagkæden, hvilket gav forhåbninger om mere. Indtil skaderne kom.

 

Det uundgåelige farvel

Klopp, der er en mesterlig spinmeister, argumenterede længe for det store privilegium det var, at have en så dygtig mand som Lovren blandt sine reserver, men sandt for dyden var det aldrig en holdbar situation for den kroatiske centerback.

For bare to år siden var han på toppen af sin karriere med både en Champions League- og VM-finale under bæltet samme sommer. Nu var han reduceret til den dygtige reserve på bagerste række i klasseværelset.

Adam Lallana kunne fra sit bord se, hvordan han selv blev overhalet af adskillige dygtige spillere. Selvom den sympatiske midtbanespiller knoklede for sagen, så havde toget forladt perronen.

Lallana tog til takke med en plads i truppen, hvor han ifølge Klopp og Lijnders har været forbilledlig på træningsbanen og desuden har assisteret Jordan Henderson med at skabe det rette miljø i omklædningsrummet.

Til sidst var det ikke længere holdbart for hverken Lallana eller Lovren, og derfor måtte de begge tage konsekvensen. Den fælles skæbnefortælling om Lovren og Lallana må være, at de fysiske skavanker og Klopps flotte reformation af klubben langsomt åd deres spilletid op. Tiden og udviklingen løb simpelthen fra dem.

Om 20 år vil de nok ikke blive omtalt som deciderede Liverpool-ikoner, men mindre kan sagtens gøre det. De vil nok snarere blive husket for at være to brobyggere, der var med til at bygge den bro, der førte Liverpool videre til ny storhed.

Og dét er noget de kan se tilbage på med stolthed, når de en dag sidder på plejehjemmet og spiller kort med henholdsvis Jordan Henderson og Mohamed Salah.
 
TAGS   dejan lovren   adam lallana  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM