Next
STATS
Transfer Centre 
Bliv klogere på Liverpools nyindkøb lige her

HER ER ALT DU SKAL VIDE OM KOSTAS TSIMIKAS

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    2 Måned(er) sidenHvem er Liverpools nyindkøb? Og hvad kan han byde ind med? Få svaret lige her.
Mandag aften kunne Liverpool præsentere den græske venstre back Kostas Tsimikas.

Men hvem er grækeren? Hvorfor endte det med at blive ham? Og hvad kan han byde ind med?

Få svarene i denne analyse.

 

Overblik

Navn: Konstantinos "Kostas" Tsimikas
Født: 12. Maj 1996 i Thessaloniki, Grækenland
Højde: 178 centimeter
Position: Venstre back
Foretrukne ben: Venstre

Tidligere klubber: 
Olympiakos: 2015-2020 (86 kampe)

Udlånt til:
Esbjerg fB - 2016/17 - (13 kampe, 2 mål, 2 assists)
Willem II - 2017/18 - (37 kampe, 6 mål, 4 assists)
 

 

Karrieren


Kostas Tsimikas fik debut for Olympiakos tilbage i december 2015, men det blev ikke til ret mange flere chancer i hverken den sæson eller den første halvdel af den næste, før han blev udlejet til danske Esbjerg og herefter hollandske Willem II.

Efter lejeopholdene var det en mere moden Tsimikas som Olympiakos fik tilbage i sommeren 2018. Dette efter at have fået sin første fulde sæson med fast spilletid i den hollandske liga

Men selvom der var tanket godt op med selvtillid hos Tsimikas, så var der fortsat ikke direkte adgang til spilletiden i Olympiakos. I den første sæson efter sin retur fra lejeophold måtte han deles med den ét år ældre Leonoardo Koutris om spilletiden. De delte nærmeste spilletiden helt lige i 2018/19-sæsonen.

I den forgangne sæson har det dog været Tsimikas der har trukket det længste strå og forvist Koutris til bænken. Med 27 ligakampe, 3 pokal kampe og 16 europæiske kampe har Tsimikas spillet en stor rolle i Olympiakos’ stensikre mesterskab og flotte europæiske resultater. Her har han blandt andet bidraget med 7 assists.

 

Spillerprofil

Konstantinos ‘Kostas’ Tsimikas er en offensiv venstre back. Han er driblestærk, har en god acceleration og et glimrende touch på bolden (også i høj fart). Grækeren er kendt for at bryde godt igennem på kanten og komme til indlæg, hvis han da ikke får kombineret sig frem til en afslutningsmulighed.

Ligesom Robertson ligger det nærmest instinktivt i Tsimikas’ natur at søge overlap, når det er muligt.

Du kan få en lille smagsprøve på hvad Tsimikas har at byde på i denne video:

Der er ingen tvivl om at Klopp, Edwards og Liverpools scoutingafdeling har set en masse potentiale i det offensive aspekt af Tsimikas spil. Dét fokus giver rigtig god mening, eftersom at Liverpools venstre side ofte har haltet offensivt, når Robertson ikke har været tilgængelig. 

Selvom det især er Tsimikas offensive aspekter der fremhæves, så er han ikke helt fortabt når det kommer til det defensive, også selvom at det ikke er noget der springer i øjnene. Analysen fra den sportslige sektor må være, at det trods alt ikke står værre til end at Tsimikas kan bygge på denne del af sit spil. Og med en Virgil van Dijk ved sin side får Tsimikas muligvis den bedste makker man kunne ønske sig, når det kommer til at være den nye dreng i klassen

 

Tsimikas var ét af flere emner på Liverpools liste

Både klubben såvel som Kostas Tsimikas ved godt, at han ikke var det eneste emne som Liverpool holdt øje med. Jürgen Klopp og Michael Edwards havde adskillige navne på listen til pladsen som Andy Robertsons back up.

Forhandlingerne med Norwich om Jamal Lewis faldt ikke ud til Liverpools fordel, da Norwich noget stædigt stod fast på at skulle have £20 millioner pund for deres venstre back. Liverpool ville ikke give meget mere end lidt over det halve for spilleren.

Samtidig var Yasser Larouci heller ikke interessant for kanariefuglene og derfor rykkede Liverpools sportslige sektor videre til næste navn på listen.

På den liste stod også Real Madrid-spilleren Sergio Reguilons navn på. Flere steder er Bournemouth-spilleren Lloyd Kelly også været nævnt som en mulighed. Dette skulle dog have haft lange udsigter, da der hersker decideret dårlig stemning mellem Michael Edwards og Lloyd Kellys repræsentanter. Den dårlige stemning skyldes mislykkede forhandlinger sidste år, hvor især Edwards skulle have følt sig enormt dårligt behandlet af Kelly-lejren.

Til syvende og sidst er man dog gået med Kostas Tsimikas. Og selvom han er forholdsvis ukendt for de fleste, så er han ikke bare fundet henover natten. Ifølge flere journalister, heriblandt Kaveh Solhekol, har Liverpool holdt øje med den græske back i flere år.


Helt nøjagtigt siden han var udlejet til Willem II i 2017/18-sæsonen. Det var også i den periode, hvor Pedro Chirivella var udlejet til den hollandske klub.Historien går på at Liverpools scout fik øje på den energiske venstre back og tilføjede ham til ‘overvågningslisten’.

 

Kostas Tsimikas’ rolle på den korte bane

Tsimikas står over for en stejl indlæringskurve, og selvom han lige skal have lov til at blive kørt ind på holdet, skal han omvendt også være klar til at aflaste Andy Robertson når det kræves. Måske bliver det allerede i løbet af efteråret, hvor kampprogrammet bliver tætpakket. 

Det er ikke nogen badebillet som Tsimikas har fået. Alderen siger 24 år og selvom små £12 millioner pund ikke lyder af meget (i moderne transfertider), så er det stadig nok til at der er forventninger til grækeren fra start. Tsimikas er på vej ind i sine bedste år som back, og der er ikke lige så lang snor, som hvis det var en akademispiller der fik chancen 

Der venter Kostas Tsimikas en spændende sæson og forhåbentlig har Liverpool nu fået adresseret den store og åbenlyse mangel i truppen. 

Velkommen til Kostas Tsimikas!
TAGS   kostas tsimikas   transfer  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM