Next
STATS
Transfer Centre 

HISTORISK AFTALE OM HJÆLPEPAKKE TIL FOOTBALL LEAGUE KLUBBERNE

Nyhed

  • Skrevet af Alexander Kjær
    2 Måned(er) sidenEFL og Premier League er efter et længere tovtrækkeri kommet til enighed med regeringen om at give hjælpepakke til Football League klubberne.

Efter godt og vel seks måneders kamp med den britiske regering er det endelig lykkedes Premier League i samarbejde med EFL at give en hjælpepakke til Football League-klubberne, der består af Championship, League One og League Two. Ligesom i alle andre klubber verden over har Covid-19 pandemien været hård ved økonomien i den næst-, tredje-, og fjerbedste række i England, hvorfor de nu får en økonomisk indsprøjtning.

Klubberne i League One vil modtage minimum 375.000 pund, mens League Two klubberne vil modtage minimum 250.000 pund, melder det engelske medie The Guardian. Yderligere 15 millioner pund vil blive fordelt til at dække for tabte kampdagsindtægter. Derudover er der en pulje på 20 millioner pund, som klubberne kan anmode om, hvis der er behov for det. 

Også Championship-klubberne nyder godt af denne aftale. Premier League tilbyder klubberne i den næstbedste række 15 millioner pund, så EFL kan sikre dem et rentefrit lån på 200 millioner pund. Pengene må dog ikke blive brugt på at hente nye spillere, men skal derimod bruges på at betale regninger og skat, der indtil nu ikke har været råd til at betale. 

Og netop en håndsrækning til Football League-klubberne var jo faktisk en del af den Project Big Picture-plan, som Liverpool sammen med Manchester United stod i spidsen for. Et projekt, som ellers ikke blev mødt med åbne arme af de andre Premier League-klubber tilbage i oktober måned. Men nu er den aftale altså på plads, så klubberne kan overleve. 

TAGS   project big picture  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM