Next
STATS
Transfer Centre 
I dag mødes Premier League-klubberne

I DAG MØDES PREMIER LEAGUE-KLUBBERNE FOR AT FASTLÆGGE EN STRATEGI

Nyhed

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    5 Måned(er) sidenTorsdagen byder på det første af mange møder mellem Premier League-klubberne for at blive enige om en fremadrettet strategi.
Coronavirussens indtog på verdensplan har sat sportens verden på pause. Heriblandt engelsk fodbold og Premier League, hvor Liverpool ligger suverænt i spidsen.

I dag mødes Premier League-klubberne til det første af flere møder, hvor man vil forsøge at lægge en plan for afviklingen af den resterende del af sæsonen.

Spekulationerne har været mange, men de forbliver spekulationer. Ikke desto mindre har UEFA med udskydelsen af EM til 2021, givet mulighed for at de nationale europæiske ligaer kan blive rykket og færdigspillet i løbet af sommeren.

På forhånd har UEFA i fællesskab med organisationerne European Club Association (europæiske fodboldklubbers sammenslutning), European Leagues (de europæiske ligaers interesseorganisation) og FIFPRO Europe (spillerforeningen) vedtaget en resolution der betyder, at man i fællesskab vil gøre sit ypperste for at de nationale ligaer kan blive færdigspillet inden d. 30. juni 2020. Derudover åbnes der også for, at afviklen kan betyde ligakampe i midtugen. Om det så betyder, at det er den løsning man bliver enige om i Premier League skal være usagt.

Vælger Premier League at læne sig op ad den ovennævnte resolution, kan det meget vel ende med, at der i juni måned afvikles de resterende 9 runder, hvis det er der man skønner, at fodboldligaerne kan genoptages. Her er det i øvrigt værd at bemærke, at det kan blive for lukkede døre, alt afhængigt af myndighedernes meldinger.

Det forventes ikke at Premier League-klubberne når at fastlægge en plan og strategi på denne side af weekenden, men det er dog et faktum, at eventuelle vedtagelser kræver at minimum 14 ud af de 20 klubber bliver enige. 

Et ikke helt uvæsentligt perspektiv på hele denne beslutningsfase må siges at være de økonomiske konsekvenser. Rettighedshaverne vil uden tvivl kræve en uhyre stor erstatning, hvis sæsonen bliver aflyst. Derudover vil oprykkerkandidaterne fra Championship som fx. Leeds og West Bromwich Albion formentlig lægge sag an, ligesom Premier League-klubber der ligger godt til i jagten på europæiske pladser, nok også vil gøre det samme.

Alle disse overvejelser vil uden tvivl være på bordet, når Premier League-klubberne altså mødes i dag torsdag til den første af flere videokonferencer. Dagens møde er programsat til at starte kl. 11.30 dansk tid

TAGS   premier league  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM