Next
STATS
Transfer Centre 
Klopp Henderson

JÜRGEN KLOPP - HE MAKES THE PEOPLE HAPPY

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Clark James
    8 Måned(er) sidenJeg tror ikke der var mange Reds, der kunne ønske sig en bedre nyhed end den der landede kl. 12:30 dansk tid på Liverpools officielle hjemmeside: Jürgen Klopp har forlænget aftalen med Liverpool FC til 2024. En aftale, der sætter en tyk streg under den kurs, som klubben har sat mod storhed, pokaler og toppen af europæisk topfodbold.
Den nu 52-årige tysker tiltrådte på Merseyside i oktober 2015. Vi kender alle historien og mange af os har den helt inde under huden. Det har vi fordi størstedelen af os var en del af den historie, der blev skrevet under den forhenværende manager Brendan Rodgers og fordi vi også havde været vidner til et årti med op- og (primært) nedture. Et årti, der nu lakker mod enden, men med en helt anderledes og langt mere vidunderlig, positiv og opmuntrende krølle på halen, end man havde turde drømme om dengang i oktober 2015. 

 

Jürgen Klopp har ikke bare gjort os til et bedre fodboldhold på sine lidt mere end fire år i klubben. Han har gjort op med negativiteten og inkompetencen, der prægede klubben fra begyndelsen af 10'erne ved blandt andet at komme ind med et dybt fascinerende syn på tilværelsen, som bar præg af positivitet, energi og arbejdsiver. Han tog kampen op med en fanskare, der hang med næbet, efter mange år med følelsesmæssige ruschebaneture, men han gjorde det med respekt og omtanke og kun med det for øje, at det hele skulle være for det fælles bedste, så vi alle kunne føle os som en vigtig del af opturene, når de engang - forhåbentlig - begyndte at blive en del af hverdagen. 

 

Men tilbage til det med fodboldholdet. Fordi hold nu helt op en forvandling. Fra 6-1-nederlag i Stoke på Steven Gerrards (som i dag i øvrigt har forlænget aftalen med Rangers til netop 2024. Stof til eftertanke...) afskedsdag i maj 2015 til ubesejrede i 33 ligakampe i streg.

Fra Simon Mignolet til Alisson Becker. Fra Martin Skrtel til Virgil van Dijk. Fra Jon Flanagan til Trent Alexander-Arnold. Fra transferkomité til Michael Edwards. Fra fanprotester til den nye Main Stand. Fra subtop i Premier League til top of the league. Fra nedprioritering af European nights på Bernabeu til Champions of Europe. 

Jeg kunne blive ved hele vejen til 2024. 

 

Intet ondt ord om Brendan Rodgers (eller ovennævnte tidligere spillere). Han kunne ikke gøre for at han ikke var Jürgen Klopp, som simpelthen bare er bedre. Bedre for Liverpool og bedre end nogen anden man kunne ønske sig som Liverpool-fan.

 

Han er fansenes mand og den bedste der findes til bare at virke som en af os. Aldrig havde jeg troet at skulle opleve en mand som ham bringe en notorisk topklub som Liverpool - med de problemer der var i klubben og i fanskaren globalt da han ankom - så tæt på folket og det der foregår på de indre linier. Alle har her lidt mere end 4 år efter Klopps tiltrædelse købt ind på Liverpool i dets nuværende form. Der er fuld opbakning til nærmest samtlige tiltag i klubben og der er en helt speciel følelse af sammenhold, både internt og i samspil med fansene. 

 

Det er noget man kan mærke når man er i Liverpool og på Anfield, selvfølgelig. Men det strækker sig længere end det - og det er bestemt også noget man kan mærke globalt. Herhjemme har Redmen Family i den grad mærket effekten af Klopps ringe i vandet og den positive fodbold, energi og varme som har spredt sig i takt med opbygningen af denne her vindermaskine, som nu ser ud til at være klar til at rydde bordet både i England og i Europa over de næste år. Vi mærker det på pubberne uge efter uge og i forbindelse med samling af hele familien til vores store landsdækkende arrangementer, som vi har afholdt i 2016, 2018 og 2019.

 

Troen på Liverpool er tilbage. Fansene hænger ikke længere med hovedet, vi er glade. Glade for Klopp, glade for måden vores fodboldklub bliver drevet på og glade for de mange rigtige beslutninger der bliver truffet. Vi er glade for den samling af dejlige drenge, der er en del af truppen. Karakterer, der kommer fra nær og fjern i verden, men har fået installeret Klopps livssyn og positive mentalitet i sig og repræsenterer os uge efter uge. Det er vi glade for - og det er en magisk, livsgivende følelse, der ikke kan købes for penge.

 

Nå. Nok nostalgi og glæde over det vi har oplevet. Nu er det tid til at kigge fremad. Der er nemlig en hel masse kapitler der skal skrives i eventyret om Klopp og Liverpool endnu. Jeg glæder mig til at nyde rejsen frem til 2024 og ser frem til at se Klopp, Liverpool og fanskaren vokse sammen, som det har været tilfældet siden 2015. 

 

Jürgen Klopp - He makes the people happy. 
TAGS   jürgen klopp  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM