Next
STATS
Transfer Centre 
drengene

LET'S TALK ABOUT SIX, BABY

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Clark James
    8 Måned(er) sidenLiverpool er klar til den sjette finale på lidt mere end fire år under Jürgen Klopp, efter gårsdagens 2-1-sejr i tillægstiden mod mexicanske Monterrey.
Fra Wembley til Basel. Fra Basel til Kiev.

 

Det var ikke en dans på roser i begyndelsen for Jürgen Klopp, der altid har haft en evne til at spille sine hold til de store finaler, men også byggede på sit noget uheldige ry, efter han kom til Liverpool. Et ry, der hed sig at han var en mand, der havde det med at tabe de finaler han stod i. 

 

Lørdagens finale bliver den sjette under Klopp. Først kvalificerede man sig til Carabao Cup-finalen (under et andet navn dengang) i 2016, hvor man tabte i straffesparkskonkurrence til Manchester City. Senere samme sæson gik man hele vejen til finalen i Europa League, som blev tabt med 3-1 til Sevilla i Basel, efter pauseføring på 1-0. Den efterfølgende sæson blev uden finaler, men man vendte stærkt tilbage i 2018, hvor Loris Karius & co. snublede mod mægtige Real Madrid. 

 

Forbandelsen med at tabe finaler holdt lige indtil i sommer i Madrid. Siden da har Klopp og The Reds ikke set sig tilbage.

 

Efter sejren på 2-0 over Tottenham på Wanda Metropolitano, hvor man i øvrigt skal forbi igen i foråret og møde Atletico Madrid i Champions League 1/8-finalen, kunne klubben lade sig hylde og løfte Champions League-pokalen - den første under Jürgen Klopp. Man fulgte klubbens sjette Champions League-triumf op med en sejr på straffespark i magiske Istanbul over Europa League-vinderne fra Chelsea i august. Nu har man så chancen for at vinde den tredje finale i streg og dermed det tredje trofæ i 2019, når man lørdag møder brasilianske Flamengo. Momentum, som man siger.

 

Lørdagens finale

Jürgen Klopp vil utvivlsomt gøre rigtig meget for at få Virgil van Dijk i aktion, så man igen har stammen på plads mod et noget mere berygtet mandskab, end onsdagens modstander. Vi ser formentlig også både Trent Alexander-Arnold, Sadio Mané og onsdagens matchvinder Bobby Firmino få lov at starte, mens skadede Gini Wijnaldum også vil være en mand, som trænerstaben håber kan komme i spil. 

Jeg tror Klopp & drengene slutter et sensationelt år af med at hente det eneste trofæ klubben endnu ikke har vundet hjem til Anfield. Vi slår Flamengo med 2-1 og rejser hjem til en usandsynligt vigtig opgave på Boxing Day mod Leicester, hvor vi skal lægge grundstenene for et fantastisk 2020 forude. 

 

Up Klopp's Six Time Finalist Reds! 
TAGS   jürgen klopp   vm for klubhold   Flamengo  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM