BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
CARVALHO I FLYVENDE FORM

Anfield
 
Foto: Getty Images ©

LIVERPOOLS ORLOVSFINTE SKABER URO I KULISSEN


Liverpools beslutning om at gøre brug af den statslige lønkompensationsordning skaber nu endnu mere uro i kulissen. Faktisk kan manøvren få konsekvenser for hele ligaen.



Liverpool beslutning om at benytte sig af den statslige lønkompensationsordning til 200 af deres medarbejdere har vakt enorm kritik. Nu kan beslutningen vise sig at besværliggøre forhandlingerne mellem spillerne og klubberne i hele Premier League.

Det skriver The Athletic.

Fredag udsendte Premier League-klubberne et statement hvor man udover at udskyde ligaen på ubestemt tid, også præsenterede sine ambitioner ift. at mødes med PFA (Spillerforeningen, red.) med henblik på at lande en aftale om en lønnedgang på op mod 30 %. Denne ambition kan dog vise sig at forblive en ambition og ikke virkelighed, da spillere er enormt kritiske overfor flere klubbers (herunder Liverpools) beslutning om at benytte sig af lønkompensationsordningen.

Dette skyldes at man fra spillernes side forventede at en eventuelt lønnedgang eller udskydelse ville gå direkte til at dække de ansatte i klubben og/eller gå direkte til nødhjælpsarbejde og lignende i kampen mod coronavirussen. Mange spillere mener ikke at det er klubberne der skal tjene på en lønnedgangen, medmindre at de kan bevise at de er truet på eksistensen. Spillerforeningen argumenterer også for, at en lønnedgang vil gå ud over skatteindtægter til staten, som driver det britiske sundhedsvæsen. Argumentet er altså, at en lønnedgang vil koste skatteindtægter for staten.

Derudover er Jordan Hendersons initiativ med en krisefond, hvor midlerne skal gå direkte til det engelske sundhedsvæsen, blevet sat på pause, mens man afventer hvad klubbernes udspil til en lønnedgang eller udskydelse af lønnen måtte være. 

Blandt Premier League-klubbernes ledelser er der også forundring over Liverpools beslutning lørdag. Flere håbede på at man kunne lave en form fælles aftale, der dækkede hele ligaen, men den idé har trange kår med Liverpools udmelding. I stedet for at lave en fælles løsning tyder mere og mere på, at det er op til hver enkelt klub at lave aftaler med sine spillere.

Altså er der fortsat masser af drama i kulissen og med Liverpools beslutning lørdag er dramaet eskaleret yderligere.

 

 

 

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..