Next
STATS
Transfer Centre 

MESTERSKABSFESTEN FORTSÆTTER

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Redmen Family
    2 Måned(er) sidenSpontan jubel på cykelstien og highfives i Brugsen. Hele Danmarks Liverpool-fællesskab fejrer mesterskab.
af Mads Tranemose

Mesterskabsfejringen har på mange måder været fantastisk, og jeg har personligt nydt den i fulde drag hele sommeren. Det har også betydet, at jeg har gået med mine Liverpool trøjer så ofte som muligt. Nogen gange for min egen skyld, andre gange fordi jeg vidste, mine venner, som er Manchester United-, Chelsea- eller Arsenal-fans, var der. De er rigtige fine at vise frem for tiden.

Det har betydet, at jeg ofte har været klædt i rødt i det offentlige rum, og det har affødt et par sjove oplevelser. For hvor kan man dog hurtigt få nye venner, når man holder med Liverpool – og vel at mærke er iført holdtrøjen.

Kort efter mesterskabet blev vundet, cyklede jeg i Odense. En modsatkørende cyklist rækker hånden i vejret, knytter næven og mimer ”yessss” direkte henvendt til mig. Jeg bliver overrasket men glad, og pludselig gør jeg det samme til ham.

En mærkelig forbindelse der pludselig er skabt med en komplet fremmed. Vi har formelig ikke andet til fælles end Liverpool, men det var også nok. Pludselig var der fælles fejring, og der var ligesom lidt mere medvind resten af turen.

Samme scenarie har så gentaget sig flere gange over sommeren. På en Mc Donalds i Haverslev klapper en fuldvoksen mand mig på skulderen og siger på klingende jysk ”Sådan der, mand!”. Eller i Gedser på Falster hvor jeg får en highfive Brugsen. Hele Danmarks Liverpoolfællesskab er med i fejringen, som har strukket sig langt ind i sommeren.

Jeg kan kun sammenligne disse oplevelser, med jubelscener fra Anfield hvor jeg også i ren eufori har krammet medfans på de nærmeste sæder efter scoring. De specielle sociale spilleregler der findes på stadion, er trukket med udenfor, og nu er der altså highfives i Brugsen!

På en eller anden måde virker det til at, der er noget uforløst eftersom at den helt store mesterskabsfejring udeblev. I hvert fald målt på størrelsen af menneskemængder. Til gengæld strækker fejringen sig langt ind i ferie og hverdag, og viser det specielle Liverpoolfællesskab vi har i Danmark.

Tillykke med mesterskabet, Redmen. Og lad endelig fejringen fortsætte.
TAGS  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM