Next
STATS
Transfer Centre 

PEARCE: LIVERPOOLS WERNER-JAGT ER BLEVET CORONA-KOMPLICERET

Nyhed

  • Skrevet af Andreas Brøns Riise
    9 Dag(e) sidenIfølge den velansete journalist er den økonomiske usikkerhed i kølvandet på coronakrisen for stor til, at Liverpool vil hente tyskeren denne sommer.
Inden coronapandemien ramte verden, havde Liverpool planlagt et stille transfervindue, hvor der - ud over lidt småjusteringer - kun var én prioritet: Tilføjelse af endnu en spiller med fart, mål og kvalitet i støvlerne til angrebet.

Særligt flytningen af AFCON, der betyder, at Liverpool sandsynligvis skal klare sig uden Mané, Salah og Keïta i januar 2021, gjorde tilføjelsen af endnu en offensivspiller til truppen presserende.

Det lignede længe, at Timo Werner skulle være den tilføjelse, men i kølvandet på coronakrisen følger usikkerhed. Også om Liverpools jagt på tyskeren. Det skriver James Pearce i The Athletic.

Her er den korte version: Ifølge en kilde i klubben er alle planer om store indkøb sat på pause. Det skyldes usikkerhed om den økonomiske situation. Ingen har endnu et overblik over, hvor meget coronanedlukningen kommer til at koste.

For eksemepel ved ingen endnu, hvor længe kampene skal spilles bag lukkede døre, og klubberne dermed undvære entreindtægter og anden indtjening på kampdage. Senest har en talsmand for Premier League udtalt, at det kan strække sig langt ind i næste sæson.

Liverpools nye trøjesponsorat med Nike er med en relativt lav sikret grundsum, men til gængæld får Liverpool 20 pct af overskuddet af trøjesalget på verdensplan. Ingen ved endnu, hvordan coronakrisen kommer til at ramme det.

Desuden har Liverpool allerede planlagte udgifter i forbindelse med anlæggelsen af nyt træningsanlæg samt udvidelsen af Anfield Road End, som dog er udskudt til 2023. Endelig er det et åbent spørgsmål, hvad klubben nu vil kunne få for spillere som Shaqiri, Wilson og Grujic, som ifølge Pearce kunne have været med til at finansiere købet af Werner.

Ifølge de seneste meldinger ønsker Werner selv at skifte til Liverpool denne sommer eller at blive i Leipzig til 2021. Og en løsning, hvor tyskeren først kommer til Anfield næste sommer, når bølgerne har lagt sig lidt, er ifølge Pearce en mulighed.

"Klopps jagt på Virgil van Dijk viser, at han er klar til at være tålmodig for at få den rigtige mand, i stedet for at skifte til Plan B", skriver den velansete journalist.

"Nogle Premier League-klubber beslutter måske at gamble i denne sæsons transfermarked, men Liverpool bliver ikke en af dem. De har ikke noget, de skal indhente. Situationen er for uoverskuelig til, at de kommer til at forpligte sig. Werner må vente, indtil der er mere sikkerhed".

TAGS  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM