BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

Premier League
 
Foto: Getty Images ©

Q&A: CORONAVIRUS & BETYDNINGEN FOR LFC, PL, MM.


Fra Redmen Familys side forsøger vi at forholde os til konkret fakta og videregive bekræftede oplysninger i denne specielle situation. Vi har derfor sammensat denne artikel med ofte stillede spørgsmål. Dermed forsøger efter bedste evne at give svar på spørgsmål, I måtte sidde med hjemme foran skærmen.



Alle taler om forskellige møder. Hvornår holdes de? 

Her er en kronologisk gennemgang:

(1) Fredag d. 13. marts besluttede Premier League-klubberne at suspendere ligaen

(2) Tirsdag d. 17. marts mødes UEFA for at diskutere situationen for EM 2020 og om turneringen eventuelt skal udskydes. 

(3) Torsdag d. 19 mødes Premier League-klubberne igen for at diskutere, hvad der skal ske med resten af denne sæson. Det er dog uklart om der træffes en beslutning på mødet.

 

Hvorfor er Storbritannien ikke lukket ned ligesom Danmark?

Lige nu forfølger Storbritannien en anden strategi. Her ønsker man, lige som i mange andre lande, at forsøge at forsinke smittens udbredelse nok til, at sundhedsvæsnet kan følge med, men med mindre drastiske midler.

De britiske sundhedsmyndigheder mener ikke, der er videnskabeligt belæg for det gavnlige i at lukke skoler og aflyse store begivenheder, når målet ikke er at stoppe smitten men blot at kontrollere, hvor hurtigt den spreder sig, indtil en så stor del af befolkningen har haft den, at der opnås immunitet.

DR har en glimrende artikel der forklarer strategien og hvordan briterne håndterer situationen generelt: https://www.dr.dk/nyheder/udland/kim-bildsoee-briterne-tager-coronaudbrud-alvorligt-men-vaelger-anden-strategi

 

Hvad laver truppen, mens ligaen er suspenderet?

Truppen og staben omkring holdet har suspenderet al aktivitet på Melwood. Det meldte klubben ud fredag.

Men for at det hele ikke skal gå op i Netflix, ostepops og Playstation, har truppen fået udleveret personlige træningsplaner, som de skal passe. Der vil altså ikke være træningspas på Melwood i den kommende tid.

 

Hvad hvis jeg har en billet til en af de kampe der er ramt af suspendering?

Vi anbefaler dig først og fremmest at kontakte det rejsebureau, hvor du har erhvervet dig din billet.

Ifølge Liverpools egen hjemmeside vil billetter til de udskudte kampe stadig være gældende, men der vil samtidig være mulighed for refundering. Her er det altså vigtigt, at du kontakter bureauet/rejseselskabet, hvor du har købt din billet. De vil uden tvivl kunne hjælpe dig.

Skulle du have billetter til kampe, der ligger på den anden side af den periode, ligaen indtil videre er suspenderet, er det nok bedst at væbne sig med tålmodighed. Det er stadig meget uklart, hvad forløbet bliver herfra.

 

Hvad med busparaden?

Det er måneder siden, at hoteller og private udlejere måtte melde alt udsolgt i den weekend i maj, hvor Liverpool-holdet forventes at fejre mesterskabet med den traditionelle bustur med trofæet rundt i byen. Og hvad nu med den?

Ligesom med alt andet er det meget uvist. Det lader til at være meget uvist, om ligaen reelt kan genoptages efter den nuværende karantæneperiode, og ligeså uvist er det, hvad der måtte ske, hvis ikke den kan færdigafvikles inden juni.

Der meldes om, at det er i maj, man forventer, at coronaudbruddet er på sit højeste. Derfor er det naturligvis også alt for tidligt at spå om, om og hvornår busparaden gennemføres. 

 

Hvis Liverpool bliver tildelt mesterskabet vil Redmen Family så arrangere en mesterskabsfest?

Skulle det ske, at Liverpool bliver tildelt mesterskabet, så er der selvfølgelig grund til fest. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger og anbefalinger til punkt og prikke, men lige så snart det er muligt at samles, så skal den have fuld gas med guldfest. Det lover vi!

 

Jeg har læst, at der er en FA-regel om at hvis 75% af kampene er blevet spillet, så kan man lukke sæsonen og tildele Liverpool trofæet. Er det sandt?

Det er en historie, vi er bekendt med florerer. Men indtil videre har vi ikke kunne finde det i reglerne fra FA/Premier League, hvorfor udgangspunktet er, at dette blot er et løst rygte.

Næsten uanset hvad er situationen så ekstraordinær, at løsningerne må forventes at blive fundet på møder mellem klubberne - ikke i regelbøgerne, der i nogen grad er sat ud af kraft af undtagelsestilstanden.

 

Kan det virkelig tænkes, at Premier League aflyses og der ikke findes nogen vinder?

Intet kan udelukkes, men… Det er ikke nogen nem beslutning bare at lukke sæsonen ned. Der har været spekuleret i, om man kan flytte EM-slutrunden til sommer (hvilket under alle omstændigheder virker til at blive aktuelt) og så bruge sommeren til at spille ligaen færdig.

Det forlyder dog også, at man i værste fald ikke regner med at kunne genoptage ligaen før til september - og hvad gør man så?

Det ville medføre uhyre mange svære beslutninger at stoppe ligaen før tid, da det vil få konsekvenser både for Liverpool i toppen, men også længere nede i det engelske ligasystem.

Klubber der har kampe til gode og kan sikre sig europæisk deltagelse eller overlevelse i ligatabellen. Hele spørgsmålet om nedrykkere og oprykkere. Du kan selv udtænke de næste 17 spørgsmål og udfordringer det åbner for.

West Hams vicedirektør Karen Brady har gjort sig til fortaler for helt at annullere sæsonen: https://www.theguardian.com/football/2020/mar/14/west-ham-karren-brady-calls-for-premier-league-cancellation-coronavirus

Ifølge Telegraph er der dog opbakning fra de fleste klubber om at give Liverpool titlen. Løsningen på op- og nedrykningsspørgsmålet spekuleres der i, at man vil løse ved at lade Leeds og WBA rykke op fra Championship, mens ingen hold rykker ned fra Premier League.

Dermed vil man til næste sæson have 22 hold i Premier League og skulle kåre fem nedrykkere. Desuden skulle det indgå i diskussionerne at droppe Carabao Cuppen i 2020/21: https://www.telegraph.co.uk/sport/2020/03/13/liverpool-set-given-premier-league-title-amid-coronavirus-chaos/

Alt dette er dog indtil videre spekulationer, og de vil uden tvivl fortsætte med uformindsket styrke, indtil en beslutning er truffet. Umiddelbart tegner det til, at mødet på torsdag d. 19. marts bliver der, hvor klubberne i fællesskab skal træffe de svære beslutninger. Vi kommer til at følge det tæt.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..