Next
STATS
Transfer Centre 

RAINBOW LACES: ALLE SKAL VÆRE VELKOMNE PÅ ANFIELD, SLÅR HENDERSON FAST

Nyhed

  • Skrevet af Andreas Brøns Riise
    9 Måned(er) sidenIgen i år bakker Liverpool op om kampagnen Rainbow Laces, der skal sætte fokus på diskrimination på baggrund af seksuel orientering i fodbold.
En gang om året opfordrer organisationen Stonewall engelske klubber til at deltage i kampagnen Rainbow Laces, der skal sætte fokus på mangfoldighed i fodbold og den diskrimination, mange stadig oplever på baggrund af deres seksuelle orientering.

Rainbow Laces markeres ved, at spillere de næste to weekender opfordres til at spille med regnbuefarvede snørrebånd og anførerne med armbind i regnbuens farver. Desuden vil blandt andet hjørneflag og udskiftningstavler være regnbuefarvede.

Det er i dag, klubberne og Premier League traditionelt melder ud, at de bakker op om kampagnen. Det sker som regel uden markante udtalelser i medierne, men i år slår Liverpools anfører Jordan Henderson fast over for The Athletic, at kampagnen er relevant, så længe der er supportere, som føler de ikke kan være åbne om deres seksualitet.

"Jeg er far, ægtemand, søn og bror, og tanken om, at nogen, jeg holder af, ikke ville føle sig trygge ved at komme og se mig spille, hvis de er en del af LGBT-miljøet, får mig til at overveje, hvad det er for en verden, vi lever i", siger han og understreger, at kampagnen skal sende et signal om, at alle uden undtagelse skal kunne føle sig velkomne i Liverpool.

"Den sender signalet: Du er velkommen, vi er på din side, og de snævertsynede idioter, som får dig til at føle dig utryg, har ingen plads i fodbold. Så simpelt er det".

"Jeg kan sige på spillernes vegne: Jeg vil gøre det helt klart, at alle er velkomne på Anfield. Om det er på tribunerne, på banen eller i omklædningsrummet, så er det et sted for alle, og det er op til os alle - spillere og supportere - at få det budskab ud over rampen så ofte som muligt".

Undersøgelser i England viser, at fire ud af ti LGBT-personer ikke føler sig velkomne i sport. 17 procent af adspurgte heteroseksuelle i samme undersøgelse mener, at homofobiske tilråb er acceptable, så længe der er tale om 'banter'. Til dato er Thomas Hitzlsberger den eneste tidligere Premier League-spiller, der er sprunget ud som homoseksuel.

Rainbow Laces-kampagnen løber fra den 22. november til den 8. december. Redmen Family bakker helhjertet op om budskabet.

TAGS   Jordan Henderson   Rainbow Laces  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM