BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

Ian St. John
 
Foto: Getty Images ©

RØD JUL 2019: #11 - LEGENDERNES NUMMER


Redmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool-spillere med hvert enkelt trøjenummer. I dag er det den 11. december og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 11.



Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført her. I tiden før spillede holdene i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre.

11’ere gennem tiden

En ny dag med julekalender er lig med nye legender, og lad os bare tage fat på en af de største fra dagens samling: Manden med klubrekorden for flest spillede kampe, Ian Callaghan. Født i Liverpool-bydelen Toxteth (ligesom Robbie Fowler) fik han debut den 16. april 1960, seks dage efter sin 18-års fødselsdag.

18 år senere spillede han sin sidste kamp for klubben og det blev hans optræden nummer 857 for The Reds. Det er henholdsvis 120 og 147 kampe flere end Jamie Carragher og Steve Gerrard, som har spillet næstflest og tredje flest kampe for klubben.

Ian Callaghan var med til at rykke Liverpool op i den bedste række sammen med Bill Shankly, og derefter var han med til at vinde fem mesterskaber, to FA Cups, to European Cups og to UEFA Cups. Han var desuden den første Liverpool-spiller, der blev kåret til årets spiller, hvilket skete i 1974.

Den blot 170 centimeter høje scouser huserede primært på højre kant, hvor han med sin hurtighed ofte trak til baglinjen og med stor succes serverede giftige indlæg for angrebs-koryfæerne Roger Hunt og Ian St. John.

Trods sin imponerende karriere som fast mand for Liverpool optrådte han kun fire gange for det engelske landshold. En af gangene var i en 2-0 sejr over Frankrig i den indledende pulje i den VM-slutrunde, England vandt i 1966. Han fik dog først sin medalje 41 år senere fordi FIFA frem til 1978 kun uddelte medaljer til de 11, der spillede finalen. Resten af truppen fik ingen medalje. Det rettede FIFA op på i 2007, hvilket betød at Ian Callaghan, Garry Byrne (også fra Liverpool FC) og 120 andre fik velfortjente medaljer med forsinkelse.

Da Callaghan sluttede sin Liverpool-karriere var det kuriøst nok en tidligere Liverpool-spiller der signede ham, nemlig John Toshack. Han var rejst hjem til Wales for at stå i spidsen for Cardiff, som nu altså fik tilgang af et styks bundrutineret scouser.

Vi skal videre til et andet stort navn. Liverpool FC’s historie er fyldt med stærke skotter og klubben har angiveligt aldrig vundet mesterskabet uden en af slagsen på holdet. En af de mest markante spillere fra nabolandet i nord må siges at være jernmanden over dem alle, Greame Souness.

Souness var anfører på det succesrige mandskab, der dominerede engelsk og international fodbold i begyndelsen af 80’erne. Han var en herre, modstanderne slog sig på – og som samtidig havde en yderst elegant omgang med bolden. Han vandt 11 trofæer med Liverpool på sine seks år i klubben – hvor hans statur som frygtløs kaptajn i høj grad var afgørende for holdets præstationer.

Vi skal nå et smut langt tilbage i historien – det længste, vi kommer i denne julekalender. Det skal vi for at runde en spiller, der for en generation af Liverpool-fans betragtes som en af de absolut største. Det drejer sig om skotske Billy Liddell, der dominerede i en grad så klubben i en periode fik tilnavnet Liddlepool i folkemunde. Han vandt et enkelt mesterskab med klubben – nemlig det første da ligaen i sæsonen 1946/1947 blev genoptaget efter krigen.

Liddell var angiveligt kendt som en beskeden gentleman, på og uden for banen. Han fik ikke en eneste advarsel i sine 537 kampe for klubben – men han var til gengæld manden bag 228 mål igennem en periode, hvor klubben bestemt ikke hele tiden var på toppen.

Billy Liddell stoppede sin karriere i 1960 og mange fans har utvivlsomt drømt ”hvad-nu-hvis” drømmen om, hvor gigantisk en stjerne han kunne være blevet, hvis hans i stedet kunne have været en del af Shanklys revolution, der fulgte i årene lige efter hans afsked.

Et par hurtige navne fra nyere tid, der har budt på noget mere blandede oplevelser med spillere i nummer 11. Maxi Rodríguez og Yossi Benayoun havde bestemt begge deres momenter af høj klasse, mens Albert Riera hurtigt blev glemt igen og Oussama Assaidi aldrig kom i gang.

Lad mig runde af med et fun fact: Hele 6 spillere med fornavnet Steve har optrådt i Liverpools nummer 11 trøje. De har disse ret velkendte efternavne: McManaman, McMahon, Harkness, Staunton, Nicol og Heighway. Flere af dem optrådte dog primært i andre trøjenumre, og de er derfor ikke yderligere omtalt i dag.

Aktuel eller seneste 11’er

“Mo Salah, Mo Salah – Mo Salah, Runnin’ down the wing.
Salah-la-la-la-la-la – the Egyptian King”.
Repeat.

3 stærke 11’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

3. plads: Mo Salah

Det bliver den aktuelle 11’er, der lige nøjagtig sniger sig på listens tredjeplads. Liverpool FC anno 2019 er en af de bedste udgaver af klubben, der nogen sinde har været. Central i de sidste par års succes har været den egyptiske (mål)konge, der bare bliver ved med at levere.

2. plads: Graeme Souness

Det er vanskeligt at sammensætte en start 11’er over de bedste i Liverpools historie, uden at sætte Souness på holdkortet. Alligevel må han denne gang se sig forvist til andenpladsen af manden med de 857 kampe for klubben.

1. plads: Ian Calllaghan

Det er tæt opløb mellem anden- og førstepladsen på dagens liste. Callaghan møver sig lige præcis foran Souness, alene i kraft af sin klubrekord for antal spillede kampe. En rekord, der formentlig aldrig bliver slået. Eller hvad tænker du, Trent Alexander-Arnold?

Udvalgte 11’ere - En tur nedad Memory Lane

Roberto Firmino
Oussama Assaidi
Maxi Rodríguez 
Albert Riera 
Yossi Benayoun 
Mark González 
Robbie Fowler 
Florent Sinama-Pongolle 
Vladimir Smicer 
Jamie Redknapp 
Michael Thomas 
Mark Walters 
Steve McManaman 
Steve McMahon 
Steve Harkness 
Jan Mølby
Ronny Rosenthal 
Mike Marsh 
Steve Staunton 
Gary Gillespie 
Barry Venison 
David Speedie 
Ray Houghton 
Gary Ablett 
Nigel Spackman 
Kevin MacDonald 
John Barnes 
John Aldridge 
John Wark 
Jim Beglin 
Sammy Lee 
Mark Seagraves 
Steve Nicol 
Michael Robinson 
Ronnie Whelan 
Graeme Souness 
Craig Johnston 
Ian Rush 
Mark Lawrenson 
Alan Hansen 

Jimmy Case 
Terry McDermott 
Ian Callaghan 
David Fairclough 
David Johnson 
Ray Kennedy 
Steve Heighway 
John McLaughlin 
Ian Ross 
Peter Thompson 
Brian Hall 
Geoff Strong 
Bobby Graham 
Gordon Wallace.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..