BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

Steve Ogrizovic
 
Foto: Getty Images ©

RØD JUL 2019: #13 - MANDEN PÅ BÆNKEN


Redmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool-spillere med hvert enkelt trøjenummer. I dag er det den 13. december, og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 13.



Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført her. I tiden før spillede holdene i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre.

13’ere gennem tiden

Dagens kalenderlåge bliver en halv-tynd omgang. Så er det sagt med det samme. 13-tallet har gennem årene således ofte været en trøje, man har trukket over hovedet på reservekeeperen. Det er tydeligt, når man ser ned gennem listen over Liverpool-spillere, der har optrådt i dette nummer.

Dagens kalenderlåge bliver således til dels en rundtur mellem de næstbedste keepere. Der er eksempelvis Scott Carson, der blev hentet som lovende U21-stjerne, men som aldrig rundede 10 kampe for Liverpool, før han blev taberen af konkurrencen med Reina og skiftede videre.

Samme skæbne overgik Steve Ogrizovic, kendt som ”Oggy”, der var købt som gardering til Ray Clemence. Han fik i alt fem kampe for klubben.

Flere kampe fik en tredje målmandsreserve derimod, nemlig Mike Hooper. Han var hovedsageligt reserve for Grobbelaar og spillede for Liverpool fra 1986 til 1993 og nåede faktisk 73 kampe i rødt. Vi finder også en enkelt dansker på listen, nemlig Michael Steensgaard, der i en enkelt sæson fik tildelt 13-tallet uden dog nogensinde at spille en kamp.

Selvom dagen primært står på reservekeepere, så er der faktisk også markspillere, der har optrådt med nummer 13 på ryggen. Flere af dem har ganske vist gjort det ret sporadisk.

Den mest prominente markspiller i nummer 13 er Danny Murphy, der spillede syv år i klubben – fire af dem som fast nummer 13. Murphy huskes blandt andet for flere scoringer mod arvefjenderne fra Manchester United. Faktisk har han scoret tre gange på Old Trafford – alle tre med 1-0 sejre til Liverpool til følge.

Sejren i december 2000 var Liverpools første på netop det stadion i et årti, og Uniteds første hjemmebanenederlag i to år på det tidspunkt. Danny scorede 10 gange i Liverpools treble-vindende sæson, hvor han var en indflydelsesrig del af mandskabet.

An anden, der fast spillede i nummer 13 er tyske Karl-Heinz Riedle, der efter en lang karriere i Dortmund fik to hele sæsoner i nummer 13 for Liverpool. Det var i store træk uden den store succes, og det blev blot til 15 mål i 76 kampe. Den tyske angriber spillede hovedsageligt når Owen eller Fowler var ude med skade eller havde brug for et hvil.

En tredje herre, som vi på en lidt tynd dag, godt kan bruge et par linjer på, er irske Jim Beglin. Han var Bob Paisleys sidste Liverpool-indkøb i maj 1983 og han nåede i alt 98 kampe i rødt – flere af dem som nummer 13.

Beglin scorede i sin internationale debut, som var Europa Cup semifinalen i 1985 mod Panathinaikos, og hans mål var med til at sende Liverpool videre til finalen. Den endte som bekendt et nederlag til Juventus og en tragedie med 39 døde på Heysel Stadion i Bruxelles.

Jim Beglin huskes også for den glimrende dybdeaflevering, der sendte King Kenny fri til at score et mål mod Chelsea, hvilket reelt sikrede Liverpool the double i 1985/1986 sæsonen. Liverpool-karrieren endte dog trist for Beglin, der fik en meget alvorlig knæskade i en kamp mod Everton. Det kom han aldrig rigtig tilbage fra, heller ikke selvom han forsøgte at genstarte karrieren i Leeds.

Aktuel eller seneste 13’er

Simon Mignolet var vellidt og professionel som reservekeeper, men ville selv gerne videre, Karius var ikke god nok og blev udlejet og unge Kelleher ikke klar til en betydende rolle i førsteholdstruppen. Der var med andre ord behov for tilgang af en rutineret og driftssikker backup-keeper i sommerens transfervindue. Løsningen fandt Liverpool i West Ham, hvor spanske Adrian fik lov til at smutte på en fri transfer.

Adrian San Miguel del Castillo havde allerede 125 kampes erfaring i Premier League. Han er stadig ”kun” 32 år, hvilket er en fin alder for en keeper. Adrian har allerede optrådt hele 13 gange for Liverpool i denne sæson og har helt generelt vist sig som en reserve, de fleste er ganske tryg ved at sende på banen om nødvendigt.

Tre stærke 13’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

3. plads: Jim Beglin

Han spillede ganske vist de fleste af sine 98 kampe i andre trøjenumre, men den sympatiske irrer klemmer sig alligevel med på listen på baggrund af en stribe flotte præstationer i rødt.

2. plads: Alisson

Det er anden gang, Alisson optræder her på top tre-listen, eftersom han også indtog netop andenpladsen den 1. december. I sin første sæson for klubben optrådte den stærke brasilianer med nummer 13 og præstationerne i den sæson er nok til at få ham tilbage på listen på en lidt tynd dag.

1. plads: Danny Murphy

Der er reelt kun én enkelt seriøs kandidat til dagens førsteplads. Den naturligvis tildeles en herre, som supporterne stemte ind som årets spiller efter en flot sæson iført nummer 13 i 2002/2003-sæsonen. Danny Murphy er fortsat en populær skikkelse på Anfield og han får dagens førsteplads.

Udvalgte 13’ere - En tur nedad Memory Lane

Alisson
Alexander Manninger 
Scott Carson
Anthony Le Tallec 

Danny Murphy 
Karl-Heinz Riedle 
Tony Warner 
Michael Stensgaard
David James 
Mike Hooper 
Robbie Holcroft 
Charlie Boyd 
Jim Beglin
Bob Bolder
David Hodgson 
Steve Ogrizovic 
Sammy Lee 
Ray Clemence
David Johnson 
Joey Jones 
John Toshack 
David Fairclough 
Peter McDonnell 
Brian Kettle
Frank Lane 
Brian Hall 
Trevor Storton 
Phil Thompson 
Ian Ross.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..