Next
STATS
Transfer Centre 

RØD JUL 2019: #2 - BACK TO BACK

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Flemming Rasmussen
    6 Måned(er) sidenRedmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool spillere med hver enkelt trøjenummer. Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført her.
I tiden før spillede holdene i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre. I dag er det den 2. december og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 2.

2’ere gennem tiden

Den i særklasse mest prominente spiller, der har optrådt i trøjen med nummer 2 for Liverpool er Phil Neal. Den legendariske højre back nåede dog også at iføre sig både trøjenumrene 3, 6 og 12 – men han optrådte mest hyppigt i 2’eren. Han er med hele 22 trofæer den mest vindende spiller i klubbens historie og kendt
som en hård negl.

Det samme kan siges om andre af storhedstidens spillere, der også nåede at iføre sig trøje nummer 2, selvom de i høj grad også spillede i andre trøjenumre. Her kan nævnes Tommy Lawrenson, Sammy Lee og Steve Nichol, som spillede i en tid hvor man ikke i samme grad som i dag beholder et fast trøjenummer.

Jeg har ikke kunnet researche mig frem til, hvor mange gange de spillede i de forskellige trøjenumre og det er derfor svært at afgøre, hvilket trøjenummer man skal tilknytte dem til. Det betyder, at deres betydning og tyngde i klubbens historie ikke rigtig kommer til sin ret via en liste over trøjenumre.

I nyere tid er det vel ikke helt forkert at påstå, at Liverpool har famlet lidt efter stabil verdensklassekapacitet på back-pladserne – nærmest helt frem til vi nu så til gengæld har verdens nok to bedste på samme tid. Det præger historikken for 2’er trøjerne, der har siddet på folk som Nathaniel Clyne (der aktuel stadig er tilknyttet nummeret), Andrea Dossena, Avlaro Arbeloa, Stephane Henchoz og Jan Kromkamp.

Aktuel eller seneste 2’er

Nathaniel Clyne

Tre stærke 2’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

3. plads: Nathaniel Clyne

Med Clyne på holdet kunne man i langt de fleste tilfælde være sikker på at få en stabil præstation, som dog ikke nødvendigvis var prangende rent offensivt. Men så var der da nogenlunde styr på højre back og holdet kunne sprudle andre steder. Det er i længden naturligvis ikke et tilfredsstillende succeskriterium, men driftssikkerhed er trods alt en force.

2. plads: Glen Johnson

Det var ikke altid lige vellykket, når ivrige Glen Johnson begav sig ud på eventyr op og ned af højre flanke. Afstanden mellem top og bund i hans niveau var enorm, men der var noget drive over ham, som jeg godt kunne lide.

1. plads: Phil Neal

En certificeret Liverpool-legende af den gamle hard-hitter skole. Hele 8 mesterskaber og 4 europæiske mesterholdstitler er blot et udvalg af Neals trofæer. I en tid med omskiftelige trøjenumre, så spillede Neal nærmest udelukkende i nummer 2, hvilket siger meget om hans status som fast mand på holdkortet.

Udvalgte 2’ere - en tur nedad Memory Lane

Nathaniel Clyne
Glen Johnson
Andrea Dossena
Jan Kromkamp
Álvaro Arbeloa
Stephen Warnock 
Stéphane Henchoz 
Rob Jones 
Steve Harkness 
Nick Tanner 
Mike Marsh 
Gary Ablett 
Glenn Hysén 
Gary Gillespie
Barry Venison 
Alex Watson 
Nigel Spackman 
Steve Nicol 
Phil Neal 
Mark Lawrenson 
Sammy Lee 
Tommy Smith 
Joey Jones 
Chris Lawler 
Trevor Storton 
Geoff Strong 
Gerry Byrne 
Thomas Lowry 
Phil Ferns 
Bobby Thomson
TAGS  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM