Next
STATS
Transfer Centre 

RØD JUL 2019: #3 - FRA KENNEDY TIL KONCHESKY

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Flemming Rasmussen
    8 Måned(er) sidenRedmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool-spillere med hver enkelt trøjenummer. I dag kigger vi nærmere på 3'erne, der traditionelt huserer på venstreback.
Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført her. I tiden før spillede holdene i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre. I dag er det den 3. december og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 3.

3’ere gennem tiden

Mange navne klinger velkendt når blikket falder nedover listen med 3’ere. Som nævnt stillede holdene før Premier League-æraen altid op i numrene 1-11 og derfor har mange forskellige legender optrådt i trøje nummer 3. Det er dog værd at fremhæve en af alle tiders bedste til at trække den røde trøje over hovedet, nemlig Alan Kennedy.

Han var blandt de hyppigste brugere af 3’er-trøjen i sine mange år i klubben. Klub-legender er heller ikke et overdrevet begreb at hæfte på følgende imponerende quick-fire liste over 3’ere i Liverpool: Phil Thompson, Mark Lawrenson, Steve Nicol og Emlyn Hughes. Værsgo!

Mange andre har dog også brugt dette trøjenummer, herunder vores egen Jan Mølby. I lidt nyere tid finder vi også et par bemærkelsesværdige navne på spillere, der har optrådt i nummer 3.

Eksempelvis Abel Xavier, der kom til Liverpool FC fra de blå hos Everton. Siden hen spillede både Istanbul-vinder Steve Finnan samt José Enrique og Mamadou Sakho i nummer 3. Og så ikke et ord om Paul Konchesky, vel?

Aktuel eller seneste 3’er:

Fabinho. Brasilianeren måtte udgå i kampen mod Napoli og forventes ude resten af året. Det siger alt om, hvor stærkt han har etableret sig som bundsolidt omdrejningspunkt på midtbanen, at nyheden om hans skade blev modtaget med krav om tre dages landesorg i Liverpool-fanbasen. Get well soon, Fab!

Tre stærke 3’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

3. plads: Fabinho

Det er muligvis lidt friskt at sætte vores nuværende 3’er ind på top 3-listen – men nøj, han er god! Det er muligvis lidt på forventning om at han fortsætter de gode takter – men gør han det, så har vi utvivlsomt fornøjelsen af at se en af alle tiders bedste 3’ere i aktion.

2. plads: Steve Finnan

Indtager ikke mindst 2. pladsen på min liste i kraft af sin rolle i den legendariske triumf hvor vi med et hold af, nå ja, Steve Finnan-typer slog et hold af Kaka-typer fra AC Milan i alle tiders bedste Champions League-finale.

1. plads: Alan Kennedy

Som det var tilfældet på listen over 2’ere, så indtages 1. pladsen også her af en vaskeægte klublegende. Selvom Alan Kennedy optrådte for Liverpool i en tid uden faste trøjenumre var han relativt fast inventar i trøje nummer 3.

Udvalgte 3’ere - en tur nedad Memory Lane

Mamadou Sakho
José Enrique 
Paul Konchesky
Steve Finnan
Abel Xavier 
Christian Ziege
Bjørn Tore Kvarme
John Scales
Steve Harkness 
Julian Dicks 
David Burrows 
Steve Nicol 
Jan Mølby 
Ronny Rosenthal
Gary Ablett 
Barry Venison 
Nick Tanner 
Steve Staunton 
Ronnie Whelan 
Mark Lawrenson 
Alex Watson 
Jim Beglin 
Gary Gillespie 
Alan Kennedy 
Kevin MacDonald 
Avi Cohen 
Richard Money 
Colin Irwin 
Emlyn Hughes 
Phil Thompson 
Alan Hansen 
Tommy Smith 
Joey Jones 
Alec Lindsay 
Brian Kettle
Phil Neal 
Roy Evans 
Ian Ross
John McLaughlin 
Ron Yeats 
Phil Boersma
TAGS  Flere nyheder

    Update
  • TOM HILL FORLÆNGER MED LIVERPOOL

    Det meddeler klubben på sin hjemmeside.
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM