BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

Gini Wijnaldum
 
Foto: Getty Images ©

RØD JUL 2019: #5 - SUPERSUBS, MIDTBANESLIDERE OG DANSKE VIKINGER


Redmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool-spillere med hver enkelt trøjenummer. I dag er det den 5. december og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 5.



Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført her. I tiden før spillede holdene i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre.

5’ere gennem tiden

Trøje nummer 5 er endnu en af dem, som utallige legender har trukket over hovedet, dengang trøjenumrene ikke var tilknyttet en fast person. Et eksempel er Mark Lawrenson, der fordelt over syv sæsoner spillede 241 kampe for the reds – blandt andet iført trøje nummer 5. Også Jan Mølby havde denne trøje på som en blandt de mange forskellige tal, han bar på ryggen.

Det samme gælder en perlerække af Liverpools andre mest kendte spillere såsom Alan Kennedy, Alan Hansen, Sammy Lee, Ronnie Whelan samt kultfiguren Ronny Rosenthal og the original supersub David Fairclough.

Mere hyppigt blev den dog båret af Mark Wright, der måske er gledet en anelse ud i glemslen, men som trods alt spillede 160 kampe i Liverpools forsvar i årene 1991-1998, de fleste i trøje nummer 5.

I lidt nyere tid finder vi pudsigt nok en angriber, der spillede fast i nummer 5 fra 2002 til 2005, nemlig tjekkiske Milan Baros. Han bar trøjen frem til den blev overtaget af danske Daniel Agger, der var fast mand i dette trøjenummer i hele ni sæsoner

Aktuel eller seneste 5’er

Gini Wijnaldum. Købt ind som offensivspiller i Newcastle har hollænderen totalt ændret sig som spillertype, efter han er kommet til Liverpool. På mange måder er han bindeleddet i maskinrummet, og på den måde er det måske meget passende, at han har nummeret lige under midten af 1-11.

3 stærke 5’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

5’er trøjen er en af de numre, der i mindst grad har været knyttet til få bestemte spillere igennem Liverpools gyldne år i 70’erne og 80’erne. Derfor har jeg på
denne liste alene valgt spillere fra nyere tid.

3. plads: Milan Baros

Der er let vej til tredjepladsen på denne liste, og derfor dukker en dybest set middelmådig angriber op her. Han scorede ganske vist to kasser i sin Premier League debut, men samlet set endte det ret gennemsnitligt for den tjekkiske angriber, inden han rejste videre og præsterede stort set lige så gennemsnitligt for Aston Villa.

Men momentvis var der noget herlig, pågående energi over hans præstationer, og han var en del af holdet, der vandt pokalen med de store ører i Liverpool – og det er nok til denne listes tredjeplads.

2. plads: Gini Wijnaldum

Vores nuværende 5’er indtager 2. pladsen. Jeg hører ellers til gruppen af fans, der har haft svært ved at finde ud af, hvad det præcis er, han er god til. Jeg kan stadig føle, at han ind imellem forsvinder ud i anonymiteten – men jeg har fået blikket op for, hvor meget han tit fylder i maskinrummet. Og så er han helt utrolig dedikeret. Er man i tvivl om det, så kig på ilden i øjnene efter hans anden scoring mod Barca og se ham bryde sammen ved sidste slutfløjt.

1. plads: Daniel Agger

Som Brøndby- og Liverpool-fan har Daniel Agger en særlig plads i mit hjerte. Begge steder har han med sin loyale personlighed, store passion og no-nonsense attitude på banen i den grad vundet supporternes hjerter. Man skal ikke tale med ret mange locals fra Liverpool om Daniel Agger for at mærke den enorme respekt, der omgiver ham. En dansk viceanfører for Liverpool indtager min førsteplads som bedste 5’er.

Udvalgte 5’ere - En tur nedad Memory Lane

Daniel Agger
Milan Baros
Steve Staunton
Mark Wright 
Jamie Redknapp 
Ronny Rosenthal 
Steve McManaman 
Ronnie Whelan 
Jan Mølby 
Mike Marsh 
Gary Ablett 
Glenn Hysén 
Barry Venison 
Gary Gillespie 
Nigel Spackman 
Craig Johnston 
John Wark 
Sammy Lee 
Steve Nicol 
Alan Hansen 
Jim Beglin 
Phil Thompson 
Mark Lawrenson 
Ray Kennedy 
Alan Kennedy 
David Fairclough 
Avi Cohen 
Jimmy Case 
Tommy Smith 
Brian Hall 
Peter Cormack 
Terry McDermott 
Chris Lawler 
Phil Boersma 
Emlyn Hughes 

Larry Lloyd 
Ian Ross 
Ron Yeats 
Geoff Strong 
Phil Ferns

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..