BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
BLIV MEDLEM I DAG
SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED

 
JOYCE: EDWARDS VENDER TILBAGE

King Kenny Daglish
 
Foto: Getty Images ©

RØD JUL 2019: #7 - KONGEN OG ALLE DE ANDRE


Redmen Familys julekalender ser nærmere på de bedste Liverpool-spillere med hver enkelt trøjenummer. I dag er det den 7. december og vi ser derfor på de spillere, der har optrådt for Liverpool i trøje nummer 7.



Kalenderen vil primært fokusere på Premier League-tiden fordi faste trøjenumre blev indført som mere normal praksis her. I tiden før spillede holdene som udgangspunkt i numrene 1-11 og derfor har mange af Liverpools største spillere optrådt i mange numre.

7’ere gennem tiden

Historien om Liverpool-spillere med nummer 7 på ryggen bør starte ved den største af dem alle: Sir Kenny Dalglish. Der kan skrives hele bøger om hans historie i klubben – og det er selvfølgelig blevet gjort – så det er vanskeligt at sammenfatte hans betydning og status i få linjer.

Bemærkelsesværdigt er det selvfølgelig, at han vandt tre mesterskaber som spillende træner for klubben. Det er vel ikke mange andre i fodboldverdenen, der har været så succesfuld i sådan en dobbeltrolle. Han kom til klubben da Bob Paisley betalte 440.000 pund – som dengang var transferrekord – til Celtic for den
skotske profil.

Hos naboerne i nord havde han allerede vundet fire mesterskaber og fire pokaltitler og hos Liverpool fortsatte succesen. Smag lige på følgende engang og lad synke ind, hvor vildt det egentlig er: Seks mesterskaber, en FA Cup, fire liga cups, fem Charity Shields på den nationale scene suppleret af tre European Cups og en europæisk Super Cup.

30 mål i 102 landskampe for et ganske gennemsnitligt skotsk landshold er i øvrigt også ganske imponerende. Og nå ja, så er han manden der bad The S*N ganske elskværdigt om at fucke af i kølvandet på Hillsborough – hvorefter han i årtier har været en uvurderlig støtte til Justice for the 96-kampagnen.

I dag er Centenary Stand fuldt fortjent opkaldt efter manden, der kort og godt bare kan kaldes King Kenny.

Vi skal dog også runde et par af de øvrige 7’ere. Mest markant fremtræder nok en anden forward i den absolutte superklasse, nemlig Kevin Keegan. 68 mål i 230 kampe for Liverpool var med til at skaffe ham tre mesterskaber, en European Cup og et par UEFA Cups.

Det er i det hele taget – ikke overraskende – i offensiven at vi skal finde en stribe yderligere navne, der har båret 7-tallet på ryggen. Robbie Keane og Harry Kewell er to af dem, mens en tredje er Vladimir Smicer, der dog bar trøje nummer 11 da han scorede i Istanbul.

Steve McManaman skal selvfølgelig også nævnes. Selvom han ofte satte et 1-tal foran sit 7-tal og spillede i nummer 17, så han har også optrådt i nummer 7. Fortællingen om trøje nummer 7 vil ikke være fuldendt uden Luis Suarez. Den kontroversielle angriber fra Uruguay stod for mange spektakulære præstationer iført 7-tallet.

Mens Suarez delte vandene, så er alle vist enige om at elske de nuværende spiller i nummer 7. James Milner er ikke alene en top-top-top-top (var det nok top’ere?) professionel herre, der konsekvent sætter de unge til vægs når det handler om at møde mest fit ind til sæsonstart.

Han er også garant for en 100 procents indsats hver eneste gang med et ret højt bundniveau og så er han i kraft af sin personlighed enormt værdifuld for holdånden, humøret og professionalismen i klubben.

Aktuel eller seneste 7’er

James Milner. Milner har lige udgivet en bog, hvor han svarer på spørgsmål fra fodboldfans. Den bør være obligatorisk læsning for alle. Ikke bare alle Liverpool-fans. Alle.

3 stærke 7’ere

Ved hvert trøjenummer har jeg udvalgt en top 3, som forsøger at kombinere en respekt for historien med den mere personlige tilknytning, jeg har til spillere som jeg har oplevet i min egen tid som supporter. Jeg har dog primært skelet til Premier League-tiden hvor spillerne som nævnt har haft faste trøjenumre.

3. plads: Luis Suarez

Hans manglende selvkontrol hjalp ham ikke lige frem på vej og sætter store og ret så ærgerlige pletter på hans eftermæle. Men når han holdt tænderne indenbords stod han for noget af det mest spektakulære fodbold, jeg nogen sinde har set. I guder, hvor var han ubeskrivelig god.

2. plads: Kevin Keegan

En vaskeægte klasse-angriber, der for øvrigt også formåede at score 21 mål i 63 landskampe for England. Han scorede efter 12 minutter i sin debut og nåede yderligere 67 kasser for Liverpool, hvor han optrådte fra 1971 til 1977 inden han rejste til Tyskland og blev en populær skikkelse i Hamborg. Keegan var en af 70’ernes absolut største fodboldstjerner.

1. plads: Sir Kenny Dalglish

Yderligere kommentarer er vel egentlig overflødige. Det burde være nok at nævne navnet på det muligvis største ikon i klubbens historie – så jeg vil egentlig blot tilføje, at han faktisk også spillede i både nummer 12 og 14, selvom de fleste nok husker ham som den bedste, der har optrådt i rødt med 7-tallet på ryggen.

Udvalgte 7’ere - En tur nedad Memory Lane

Luis Suárez 
Robbie Keane 
Harry Kewell 
Vladimir Smicer 
Steve McManaman 
Nigel Clough 
Dean Saunders 
Mike Marsh 
Jamie Redknapp 
Ronny Rosenthal 
Mark Walters 
Steve Staunton 
Peter Beardsley
Jan Mølby 
Gary Ablett 
Jimmy Carter 
Gary Gillespie 
David Speedie 

Barry Venison 
Nick Tanner 
Ray Houghton 
Alex Watson 
Craig Johnston 
Paul Walsh 
Steve McMahon 
John Aldridge
Sir Kenny Dalglish 
John Wark 
Nigel Spackman 
Kevin MacDonald 
Sammy Lee 
David Hodgson 
Michael Robinson 
Ian Rush 
Jimmy Case 
Howard Gayle
Steve Heighway 
Kevin Keegan 
Ian Callaghan 
David Johnson 
Phil Boersma 
Bobby Graham 
Ian Ross 
Peter Thompson 
Brian Hall 
Gordon Wallace

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

VIND BILLETTER & TURE TIL ANFIELD HVER MÅNED




Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log ind



Some text some message..