Next
STATS
Transfer Centre 
Peter Moore og ledelsen har lyttet og lært

U-VENDING

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    4 Måned(er) sidenKlubbens ledelse har lyttet og taget action. Det afkræver respekt, selvom der er kommet et par dybe ridser i lakken.
Så kom U-vendingen som mange Liverpool-fans havde håbet på. Mandag måtte Liverpools ledelse sande, at deres beslutning om at benytte sig af den statslige lønkompensationsordning ikke faldt i god jord. Hvilket i øvrigt må siges at være den milde udlægning. Med Peter Moore i spidsen lagde man sig fladt ned, sagde undskyld og fik nogenlunde lukket sagen.

I godt og vel 48 timer formåede klubbens eller så vellidte ledelse at få skældt huden fuld af rasende fans og kaste en masse goodwill over bord. Nuvel. Det er ikke sådan, at der er sket ugenoprettelig skade, men den ellers så nydelige lak har fået et par grimme ridser. Sådan vil det altid være i krisetider, uanset om man er klubejer eller på anden vis bærer et ansvar.

Det er fristende at gætte sig langt ud af en tangent, men det er svært ikke at forestille sig, at Liverpools ledelse simpelthen havde undervurderet deres manøvre. At sikre fuld løn til sine ansatte i kristetider er altid beundringsværdigt og påkræver respekt, men når man lader 80 procent af den løn være skatteyderbetalt og samtidig selv har en bugnende pengetank, så inviterer man også til debat. Uanset om man har retten til at benytte en statslig ordning eller ej. Liverpool er Liverpool på godt og ondt. Her er der klare holdninger til hvad man gør og hvad man ikke gør. 

Det tjener Liverpools ledelse til ære, at man har lyttet og handlet derefter. Dermed ikke sagt, at man altid skal bøje sig for de utilfredse masser. Slet ikke. Men når reaktionen er så kraftig som den har været, så er der altså god grund til at stoppe op og tænke sig rigtig godt om. Man må gå ud fra, at de økonomiske udfordringer løses på anden vis, noget som Moore også skriver vil ske. Ingen går uskadte igennem denne pandemi og der vil nok fortsat vente ledelsen svære beslutninger, men nu har den fået et gedigent vink med en vognstang om hvilken retning den ikke skal tage.

Som jeg skrev i min kommentar søndag, så er der altid en uhyre svær balancegang mellem at være en forretning og samtidig en klub med en uhyre stærk kultur. Men hvis Fenway Sports Group og klubbens øvrige ledelse troede, at udfordringerne slutter her, så bliver de skuffede. Der venter mange flere potentielle debatter og lurer i fremtiden. Især når man beder om at blive målt efter en eller anden form for Shankly-skala i en by som Liverpool.

Men herfra skal man som fan også overveje om det ikke er værd at rykke videre i teksten. Beslutningen er omstødt og man går en anden vej, præcis som mange ønskede. Man kunne for eksempel fokusere på, at der blot mangler 180 minutters fodbold før det første mesterskab i 30 år bliver sikret. Dermed ikke sagt, at man ikke fortsat kan være irriteret eller skuffet over hele denne sags forløb. Der er uden tvivl nogle skår der skal klinkes mellem ledelsen og fanbasen, men hver ting til sin tid.

FSG og den nuværende ledelse har generelt været et rigtig godt bekendtskab for Liverpool F.C. Især når man tager klubbens position, den hypermoderne fodbolds tidsalder og den generelle verdenssituation med i overvejelserne. Se rundt på mange andre Premier League-klubber. Vi er sluppet 'billigt'

Alle har brug for et wake up call i ny og næ. Nu fik Liverpools ledelse et og handlede derefter. Det fortjener respekt, selvom det er drønærgerligt at det overhoved var nødvendigt.
Lad os håbe at de finder en god løsning på udfordringerne, måske sammen med spillerne og lad os så håbe at vi snart kan juble igen. Gerne over et mesterskab. Det kunne man sgu godt trænge til i disse coronatider.
TAGS   ledelsen  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM