Next
STATS
Transfer Centre 
Først var det Liverpool og nu er TImo Werner på vej til Chelsea, men hvad gik der galt?

U-VENDING I TIMO WERNERS TRANSFERSAGA - HVAD GIK DER GALT?

Analyser/Blogs

  • Skrevet af Daniel Sichlau
    4 Måned(er) sidenHvad i alverden er der sket siden at Timo Werner nu er tættere på Chelsea end Liverpool? Vi har samlet et overblik til dig her.
Torsdag aften eksploderede Twitter, da tyske og britiske fodboldmedier i hobetal, kunne berette om en ny og hidtil uventet udvikling i Timo Werners transfersaga. Ud af det blå var Frank Lampard og Chelsea pludselig kommet på banen for alvor, og faktisk i en sådan grad, at de nu er storfavoritter til at sikre sig den skarpe tysker.

Men hvad skete der? Og hvordan kan det være at Liverpool nu ikke længere ligger forrest i jagten på Werners underskrift?

Vi bringer her et samlet overblik over udmeldingerne og hvad de reelt betyder.

 

Frikøbsklausulen

Det helt store stridspunkt for hele Timo Werners transfersaga med Liverpool har været frikøbsklausulen. Den ligger på omkring £49 millioner pund og skal udløses inden 15. juni i år for at være gældende inden det bliver normale markedspriser - og dermed markant højere priser - der gælder. Men den mængde penge har Liverpool ikke været klar til at betale for en spiller, hvis salgspris ville være markant lavere næste år.

Angiveligt skulle Liverpool for flere måneder have indstillet sig på, at coronakrisen reelt afgjorde sagen på den front. Der ville ikke blive brugt store summer. Faktisk meldes der om at interessen allerede blev kølnet tilbage i april. 

 

Coronaens økonomiske konsekvenser

Internt i Redmen Family og i vores podcast kan vi af og til godt finde på at kalde den evigt velinfomerede journalist, James Pearce, for 'Liverpools telefonsvarer'. Øgenavnet er mest ment i sjov, men det hører absolut til sjældenhederne at Pearce beretter noget voldsomt kontroversielt. Her er der tale om en mand, der sammen med journalisten Paul Joyce, har styr på sine kilder i klubben. Det fører af og til lidt komiske situationer med sig, da formuleringerne nærmest er 1:1 det man kunne forvente fra klubbens kommunikationsafdeling. Ikke ét ondt ord om James Pearce, men det kan af og til godt virkelig lidt 'coporate'.

I går aftes, da 'Liverpool Twitter' stod i brand valgte Pearce at genudsende en artikel fra d. 20. maj, hvor han kunne berette om at coronakrisens indtog kunne få afgørende betydning for Liverpools ønske, om at smide beløbet for Werner. I artiklen bragt tilbage dengang var det helt tydeligt, at man fra klubbens side ikke ønskede at bruge den mængde penge på en spiller, der alligevel er markant billigere om et år, samt at man allerede nu ville forsøge at nedtone forventningerne markant til sommerens transfervindue. Pearce' retweet i går aftes var altså en reminder om at det standpunkt fortsat gælder i klubben. 

Ergo var Pearce' melding utvetydig: I kan drømme alt det I vil, men der kommer ikke til at ske noget denne sommer. Responsen fra fansene var klar: 'Bad News Pearce is back'

 

Werner vil væk nu

Vi kender udtrykket: 'Alt godt kommer til den der venter', men i Timo Werners situation er ventetiden ved at være brugt op.

Ifølge flere kilder, så er Werner klar til at tage skridtet videre nu. Sidste sommer troede han at turen gik til Bayern München, men det skifte røg i vasken. Den tyske skarpretter var dog klar på at give RB Leipzig det sidste han havde og lavede en god aftale således, at han kunne skifte væk når denne sæson var slut, til en rimelig og fair pris - for begge parter.

Det er efterhånden mange måneder siden, at Timo Werner nærmest friede til Liverpool og Jürgen Klopp på europæisk TV. Signalet var der ingen tvivl om: 'I ringer bare. Jeg er klar'. Og så kom pandemien... Men den undskyldning kan Timo Werner ikke rigtig bruge til så meget. Tiden er absolut moden til at han skal tage næste skridt op på den europæiske hylde. Det sagt med al respekt for det flotte arbejde der er lagt i RB Leipzig, men de er endnu på hylden lige under den europæiske elite. 

Werner foretrak uden tvivl at arbejde for Jürgen Klopp, men omvendt kan han ikke spendere endnu et år i det tyske, for at håbe på en bedre fremtid. Skiftet skulle tydeligvis ske nu og derfor var hans lejr åben for Chelseas henvendelse. Her er situationen for Werner en helt anden. Trods en ganske fornem angriber i form af Tammy Abraham, så er Timo Werner en uhyre vigtig brik i en Chelsea-offensiv, der har skullet genfinde sig selv ovenpå tabet af Eden Hazard. Frank Lampard vil få et langt mere fremtidssikret projekt med et køb af Werner. Pedro, Willian og Giroud er for eksempel ikke vårharer længere. Og som vores chefredakør Andreas Brøns Riise udtrykte det i en privat samtale i går aftes: "Jeg tror Olivier Giroud virkelig sætter pris på at have forlænget med Chelsea, nu hvor de går ud og forsøger at sikre sig Werner".

Og hvorfor skulle Timo Werner så rykke til Stamford Bridge? Lad os liste det op her: Werner får al den spilletid han kunne drømme om, en markant forbedret kontrakt end den Liverpool kunne tilbyde (angiveligt) og så bliver han indfaset fra Dag 1 og ikke i en proces der kan strække sig over en sæson. Dette er dog det rene gætværk, da vi ikke ved hvad Klopp ville gøre med indfasningen af Werner.

Det lader altså til at Werner skal væk fra Bundesligaen nu og hvis Liverpool ikke var klar til det, så var der ingen vej udenom London.

 

Liverpool satser på det man har

Knap havde chokket lagt sig før de første pip kom om, at Liverpool skam mente at man havde styr på situationen i forhold til fremtiden. De unge kræfter skulle i spil og derudover var meldingen, at man satsede på at Origi og Minamino ville kunne bidrage til offensiven. 

At misse Werner kan på mange måder sammenlignes med at et kæmpe hovednavn aflyser på en festival, hvorefter konferencieren går på scenen og melder, at man heldigvis har fundet en erstatning i form af Shu-bi-dua Jam og Safri Duo - nu uden trommer. Og nej det var ikke en sviner rettet mod Takumi Minamino og kultfiguren Divock Origi, men for en transferhungrende fanskare er det dælme noget af en nedgradering. Her ville James Pearce så indskyde, at han jo havde advaret os.

Det der nu lader til at være en forpasset chance for Werner skal blive forsøgt solgt som en mulighed for yngre kræfter og dem der i forvejen er i klubben. Det kan dog blive svært at sælge fornuft, men FSG vil nu engang være FSG. Man betaler hvis det giver mening. Gør det ikke, så er man ikke blege for at spare pengene.

 

Minimal chance for Werner

Der skal i allerhøjeste grad gå meget galt for Chelsea og Werner, hvis de ikke skal ende som et match. Liverpool har sine principper i forhold til finanserne og selvom at utilfredsheden er stor, så har man før bevist, at det nok skal gå. Ikke desto mindre er sagaen ikke slut før Werner står med en Chelsea-trøje i hånden. Indtil da er håbet lysegrønt for dem der gerne havde set Werner med en Liverpool-trøje i stedet. De bør dog ikke blive alt for skuffede, hvis det ender i det rene ingenting. For James Pearce lukkede reelt set ballet med en udmelding om at det ikke kommer til at ske.

 

Indtil da må man trøste sig med udsigterne til, at Liverpool kan blive mestre for første gang i 30 år, inden måneden er omme.

 

 

 

Redaktionel note:

Denne artikel er bygget på en lang række tweets fra flere af Storbritanniens skarpeste journalister på området. Der er blandt andre tale om David Lynch, James Pearce, Melissa Reddy, Kaveh Solhelkol, Fabrizio Romano, David Maddock og mange flere.
TAGS   timo werner   transfer  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM