FA CUP BILLIGT TIL SALG: MANGEL PÅ RESPEKT ELLER FORNUFTIG DISPONERING? ?>


  • FLERE STATISTIKKER


FA CUP BILLIGT TIL SALG: MANGEL PÅ RESPEKT ELLER FORNUFTIG DISPONERING?


I sine tre første FA Cup ”runs” har Jürgen Klopp aldrig formået at komme længere end til 4. runde. Det blev heller ikke mandagens kamp på Molineux, der skulle vise sig at være grundstenene til et langt FA Cup-run i denne sæson. Her tabte vi 2-1 i en kamp, hvor Klopp havde valgt at lave ni udskiftninger i forhold til kampen mod City i torsdags.

Hvordan kan det være, at Klopp har valgt at tage så let på den ellers så hæderkronede FA Cup, der – i hvert fald førhen – siges at være den bedste og vigtigste pokalturnering i verden?

Af Alexander Pilgaard Kjær

Lad det være sagt med det samme: Der er ingen fans, der håber på, at deres hold taber, når først de er gået på banen. Træner og spillere har det på samme måde. Men selvfølgelig er der nogle kampe, der er bedre at tabe end andre. Lige netop de her tidlige FA Cup-kampe kan være nogle af dem.

Alligevel har mange været ude efter managers, som ikke vælger at stille stærkest muligt op i FA Cup’en. Og ikke kun Liverpool fans over for Klopp. Også andre større holds fans har de seneste par år været sure over, at deres manager ikke bruger den sædvanlige startopstilling før ca. semifinalen. Der kan dog godt findes gode grunde til dette - også ret rationelle af slagsen, hvis du spørger mig.

 

De unge og breddespillernes chance

Det sindssygt høje niveau, som top 5-6 klubberne lægger for dagen i Premier League, gør, at man simpelthen ikke må møde op til en PL-kamp med trætte og ømme ben. Derfor ser mange managers det som en god mulighed for at få brugt breddespillerne og hive nogle af de unge drenge fra akademiet op, så de kan få noget hår på brystet.

Se bare på vores egen kamp fra i mandags. 17-årige Curtis Jones og 18-årige Rafael Camacho var med fra start. Og kun 5 minutter inde i kampen blev 16-årige Ki-Jana Hoever skiftet ind i stedet for en skadet Dejan Lovren. FA Cup’en er blevet en brobygger til fremtidens drenge og en turnering, hvor man bruger de spillere, der bruger meget tid på bænken i ligaen.

Derudover synes jeg egentlig, at kritikken af Klopp godt kan få et andet perspektiv. Ja, hans startopstilling er langt fra den stærkeste, men man skal simpelthen også have det hårde juleprogram med i tankerne, inden man kritiserer. Tag derudover et kig på de to sidste indskiftninger. Med 20 minutter igen skifter han både Firmino og Salah ind.

Den præcis samme indskiftning som mod Burnley i december, hvor de to er stærkt medvirkende til at vinde kampen for os. Denne dobbeltindskiftning virkede altså som et tegn på, at man ville gå benhårdt efter sejren.

 

Pokaltørke

Man kunne se FA Cup’en som en rigtig god mulighed for at hente noget sølvtøj til trofæskabet. Et trofæskab, der har stået urørt siden vores sejr i Carling Cup’en tilbage i 2012. Der kan ikke være to meninger om, at en klub på størrelse med Liverpool FC lever af trofæer. Selvfølgelig, fans og spillestil er også vigtige ting, men trofæer må også være rigtig højt på listen.

Så det er klart, at mange fans hungrer efter et trofæ. Eller flere trofæer. Spørgsmålet er bare, om Liverpool FC anno 2019 er en sådan størrelse, at vi har råd til at gå benhårdt efter tre trofæer?

Der er ingen tvivl om, at Liverpool pt. er et af de bedste fodboldhold i verden. Derfor kræves det også – først og fremmest af os fans – at vi skal nå langt i Premier League og Champions League. Lige netop det at nå langt i CL gør, at der kommer til at være tirsdags –og onsdagskampe en stor del af foråret, hvor der uden tvivl også kommer til at være stor fokus på den hjemlige liga.

 

All eyes on the prize

…and the biggest of them all. I hvert fald for mig.

Med vores tidlige exit fra FA Cup’en er øjnene nu rettet mod det, der nærmest bliver omtalt som den hellige gral i Liverpool-kredse. Ingen tør rigtig snakke om det, men inderst inde ved vi alle sammen godt, at vi i år har en virkelig god mulighed for at vinde det engelske mesterskab.

Og det med et Manchester City hold, der i sidste sæson blev omtalt som et af de bedste hold, der nogensinde var set i den bedste engelske række. Tænk, hvis vi ender over det mandskab. Det giver mig kuldegysninger blot at tænke på det. Nå, tilbage til virkeligheden for en stund.

Selvom Klopp har været god til at rotere med sine spillere, har vi ikke bredden til at spille med i både FA Cup’en, CL og mesterskabskampen i PL. Det ses også nu, hvor vi med Lovren’s skade har tre ud af fire midtstoppere skadet. Med et forhåbentligt langt CL-run og en mesterskabskamp, ville FA Cup’en komme til være en forhindring for vores trup, hvis vi skulle spille de ekstra kampe.

Det, at Klopp har valgt ikke at gå benhårdt efter et FA Cup trofæ, gør, at der nu er fuldt fokus på den titel, alle Liverpool fans – yngre som ældre – virkelig længes efter. Det engelske mesterskab. Selvom der er fire point ned til City, ved Klopp godt, at man ikke skal tage for let på det. City tabte to kampe i streg i julen. Hvis de kan det, kan vi også.

Og så er vi lige pludselig dem, der jagter i stedet for dem, der bliver jagtet. Hvis vi holder stand og står med titlen til maj, lukker Klopp munden på alle dem, der var efter ham i forbindelse med hans ”manglende respekt” for FA Cup’en, og så er folk fløjtende ligeglade med hvilket hold han sendte på banen en kold mandag aften i januar.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned