OPTAKT: BOURNEMOUTH ?>


  • FLERE STATISTIKKER


OPTAKT: BOURNEMOUTH


Over halvanden måned som førerhold i Premier League er sat på midlertidig pause, efter Manchester City i midtugen besejrede Everton på Goodison Park med 0-2. I morgen har vi heldigvis muligheden for at sætte os på toppen af ligaen endnu en gang, når vi i morgen tager hul på den sidste tredjedel af Premier League-sæsonen.

Siden nytår har det været en utrolig hård periode at være Liverpool-fan i. Vi har tabt en kamp, spillet to uafgjorte og kun vundet to. Vi førte ligaen med tre point ned til City inden 26. runde af ligaen startede og er lige nu på andenpladsen i ligaen, med en kamp i hånden. Trent Alexander-Arnold, Gini Wijnaldum og Jordan Henderson har alle trænet fuldt med i løbet af ugen og bør alle være klar i morgen… De fleste af jer kan nok godt se hvor jeg gerne vil hen.

på tilsvarende tidspunkt i sidste sæson, lå vi på en tredjeplads med 50 point, 18 point efter City. Det er utroligt nervepirrende at være en del af, men er det ikke her vi alle sammen gerne vil være? Vi sidder altså stadig med alle kortene på hånden i ligaen, og det er altså mod et historisk stærkt City-hold.

Som nævnt, så skal vi forsøge at komme til ’winning ways’ igen, i morgen, hvor Bournemouth, som er en lidt uforudsigelig størrelse i denne sæson, gæster Anfield.

Bournemouth

Bournemouth startede sæsonen helt ekstremt godt og blev af mange anset som en mulig vinder af kampen for titlen som ’best of the rest’, men så bankede november måned på døren og ind begyndte de dårlige resultater at trille. Bournemouth vandt ikke en eneste kamp i november, og kun to kampe i perioden fra 02/11/18 til 18/01/19, hvor de spillede 14 kampe.

Til gengæld blev det så til en fin sejr mod West Ham, som man besejrede 2-0 på hjemmebane, mens de fuldstændig skilte Chelsea fra hinanden, da de sendte dem hjem til broen med et 4-0-nederlag i bagagen fra Dean Court. Så tænkte man måske, at deres sæson var vendt igen, og at de havde fundet formen igen, men den flotte sejr over Chelsea blev fulgt op af et 2-0-nederlagt til Cardiff på udebane.

Det er altså ikke helt let at blive klog på hvilket Bournemouth-hold vi møder, men der er en ting der skaber fortrøstning, når man spiller på hjemmebane mod Bournemouth. De har nemlig tabt de seneste otte udebanekampe de har spillet, og det med tre scorede mål, mens de har lukket 21 mål ind. Hvis der var en modstander vi kunne vælge at komme tilbage på sporet mod, så er det vel kun Huddersfield der ville kunne konkurrere med Bournemouth på nuværende tidspunkt.

På trods af en intet mindre end katastrofal stime af dårlige resultater, så ligger Bournemouth ganske solidt i midten af tabellen, nemlig på en 10. plads, med 33 point. Det betyder også, at har placeret sig lige midt i ingenmandsland, hvor der er for langt op til de sjove placeringer og man ligger så langt fra nedrykning, at det heller ikke er relevant.

Desværre for dem, så meldes deres nye stjernefrø David Brooks ude til opgøret i morgen, mens Callum Wilson stadig er tvivlsom og Nathaniel Clyne selvfølgelig ikke må spille, da han er udlejet fra os.

Statistikker

De seneste tre kampe har ikke ligefrem været prangende fra Liverpool, og det er noget der også afspejler sig på en af de statistikker vi ellers har ført hele sæsonen. Liverpool har nemlig lukket tre mål ind på dødbolde i de seneste tre kampe, hvilket er et mere end de havde lukket ind i de 22 foregående kampe. Det betyder også, at vi nu er dumpet ned på en tredjeplads på den statistik.

En anden bemærkelsesværdig statistik er, at Liverpool er det hold med færrest boldopsnapninger pr. kamp (8), mens vi er det hold der vinder næstfærrest hovedstødsdueller pr. kamp (14,4). Det hænger dog meget godt sammen med, at vi er det hold der indkasserer næstfærrest indlæg pr. kamp (13) og selvfølgelig, at vi har meget boldbesiddelse, hvor vi stadig ligger på en tredjeplads med (58,1%).

Vi ligger stadig på en tredjeplads over flest skud (372), og vi er også det hold der har ramt målet tredjeflest gange (155). Vi ligger på en 5. plads over flest driblinger pr. kamp med 9,6. På hjemmebane får vi sendt 17,6 skud afsted pr. kamp, mens vi kun tillader 6,4 skud imod os pr. kamp, hvilket giver os en andenplads i begge kategorier.

Mohamed Salah er stadig topscorer i Premier League, med 16 mål, selvom han ikke har scoret i de to seneste kampe, og han har også stadig syv assists, som giver ham en 7. plads. Han er dog rykket op på en andenplads i skudstatistikken, hvor han nu har fået sendt 80 skud afsted, mens han rammer målet halvdelen af gangene, hvilket giver ham en delt førsteplads.

Sadio Mané kravler stille og roligt op af topscorerlisten, hvor han lige nu befinder sig på en 6. plads, med 11 scoringer. Han ligger også i top-10 på skudstatistikken, hvor han har afsluttet 55 gange, mens han ligger på en 8. plads, når det kommer til skud på mål, som han har haft 28 af.

Bournemouth er det hold i ligaen med færrest tacklinger pr. kamp (12,6), mens de har tredjefærrest boldopsnapninger pr. kamp (9,1). De ligger på en andenplads, når det kommer til frispark begået hvor de begår 8,8 pr. kamp. De er desuden også det hold der er blevet fanget offside næstfærrest gange pr. kamp. (1,7).

De har lukket 30 mål ind i åbent spil, hvilket er fjerdedårligst i ligaen. De er også det hold der har lukket flest mål ind på kontraangreb, med fem indkasserede. Til gengæld har de overtaget førstepladsen på scoringer imod på dødbolde, hvor de kun har lukket fire mål ind.

Da Bournemouth stadig er en forholdsvis ny karakter i den øverste række i England, har de to hold kun mødt hinanden 10 gange. Her er det dog klart Liverpool der har overtaget på ”The Cherries”:

Liverpool-sejre: 8
Bournemouth-sejre: 1
Uafgjorte: 1

På hjemmebane ser det, om muligt, endnu mere komfortabelt ud, da Bournemouth aldrig har vundet på Anfield:

Liverpool-sejre: 3
Bournemouth-sejre: 0
Uafgjorte: 1

I de 10 kampe der er blevet spillet mellem de to hold, ser det altså rimelig komfortabelt ud for Liverpool. Det eneste nederlag der er faldet til Bournemouth var i den famøse 4-3-kamp, hvor en utroligt frustrerende Ryan Fraser kom ind i pausen, hvor vi førte 0-2, og vendte hele opgøret på hovedet. Jeg er sikker på de fleste af jer nok kan huske den.

Bournemouth har kun formået at score to mål i fire forsøg på Anfield, mens de 10 kampe de to klubber imellem byder på en målscorer der hedder 25:8, i vores favør.
Kunne du lide denne artikel?
Seneste nyhederBliv medlem - FRA KUN 25,- pr. måned