BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
KLOPP TAKKER NEJ TIL ENGLAND-JOBBET

Thiago Alcantara
 
Foto: Getty Images ©

Den spanske maestro takker af


Sammen med Klopp, hans trænerstab og Joel Matip, forlader Thiago Alcântara også Liverpool efter kontraktudløb. En spiller, der trods sine manglende minutter på grønsværen, også har haft sine gode og helt magiske momenter i sin tid i klubben.Vi kender det alle - når man af og til går på YouTube for at se highlights med sine yndlingsspillere.
Hvis man vil se den vildeste afslutter, finder man nok nogle klips af Erling Haaland. Hvis du vil se den vildeste dribler, finder du nok noget frem med Lionel Messi.
Men hvis man vil se den mest komplette fortolkning af midtbanespil, så kan jeg kun anbefale, at man finder et par videoer med Thiago Alcantara.

Thiago blev hentet til klubben i en svær Corona-tid op til 2020/2021 sæsonen.
Han var et indkøb, som sendte et statement om, at Liverpool var tilbage i den absolutte europæiske elite. Han er nok en af de største, i forvejen velkendte stjernenavne, som Liverpool nogensinde har hentet til klubben, da han kom til fra Bayern München - sæsonen efter Liverpool blev engelske mestre for første gang i 30 år, og sæsonen efter Bayern vandt Champions League med Thiago som en af de helt afgørende nøglespillere bag triumfen.

Forventningerne var gigantiske, og allerede i hans første kamp mod Chelsea så man, hvor komplet den spansk/brasilianske midtbanespiller var med bolden. Her gennemførte han 75 afleveringer i løbet af kampen - en rekord på det tidspunkt ifølge Opta.

Thiago Alcântaras første sæson blev forstyrret af en lang skade efter en voldsom takling af Evertons Richarlison. Men selv herefter havde han svært ved at komme ind på en meget dysfunktionel stamme på Liverpools skadesramte hold. Gule kort for sene, hasarderede taklinger, var desværre en ting, der kendetegnede hans første sæson.

Men selvom han aldrig lagde de utallige skader på hylden, så kom momenterne af magi også.

Det første minde der dukker op, når det kommer til Thiago, er det mytiske mål mod FC Porto i Champions League, hvor Liverpool-fans kiggede hinanden i øjnene og spurgte hinanden: ”Rørte den overhovedet græsset”? Og ja, det gjorde den nok, men bare det, at man stiller spørgsmålstegn, må vel sige noget om, hvor unikt han ramte den bold.

Jeg husker også en følelsesramt Thiago, som skulle have startet Carabao Cup-finalen mod Chelsea i 2022, men hvor han desværre blev ramt af en skade under opvarmningen.  Thiago var totalt grædefærdig over at misse sin første mulighed for at spille en finale for Liverpool. Heldigvis reddede holdkammeraterne trofæet hjem i sidste ende. Men at vi ser denne reaktion fra en spiller, der måske ikke har haft det forløb, han har ønsket i klubben, siger nok også noget om, hvad klubben, holdet, Klopp og fansene allerede på dette tidspunkt betød for ham.

Det er også en ting, jeg vil huske ham for. Han gav altid alt, hvad han havde, når han var skadesfri, og når man samtidig spiller fodbold på den måde, som han gør, med de mest elegante vendinger, og de vildeste pasninger over en hel fodboldbane, som altid sad lige i skoene på en medspiller.

Minder er der stadig mange af, så det er også lidt trist at sige farvel, med tanke på, hvad Thiago kunne have bidraget med til Liverpools midtbane. Men i sidste ende er det nok også til alles bedste at gå hvert til sit, da Thiago kun nåede 10 minutter for Liverpool i den forgangne sæson i 3-1 nederlaget på Emirates.

Thiago Alcântara ønskes alt godt fremadrettet i den resterende del af hans forhåbentligt skadesfrie karriere!

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..