BLIV MEDLEM I DAG - SÅ STØTTER DU FÆLLESSKABET
 
KLOPP TAKKER NEJ TIL ENGLAND-JOBBET

Arne Slot
 
Foto: Getty Images ©

VELKOMMEN ARNE SLOT


Velkommen til Arne Slot, der har påtaget sig noget af en opgave.Så er Arne Slot tiltrådt som ny Head Coach i Liverpool F.C. og nej, det er ikke spor underligt, hvis du stadig ikke har vænnet dig til tanken om et Liverpool uden Jürgen Klopp.

For sådan må det og skal det være, når en gigant forlader arenaen. Støvet skal lige lægge sig, inden det hele ruller videre. I en klub som Liverpool er historie ikke noget man bare vender ryggen til.

Arne Slot overtager et Liverpool der i store træk er skabt i Jürgen Klopps billede. Truppen er, på godt og ondt, resultatet af mere end 8 år med Klopp ved roret. Nu lader det dog til at det hele kommer tilbage på hænderne af dem der betaler musikken. Alle de gamle kendinge fra klubbens sportslige direktion, der undervejs fandt nye græsgange, har pludselig fundet tilbage til græsset på Anfield.

Det er ikke for sjov at mange erklærer manager-æraen for død og borte. Der ansættes lige nu langt flere head coaches end deciderede managers. Det er her Arne Slot kommer ind i billedet.

Slot har udmærket sig som en virkelig dygtig træner, der med få midler, innovation, god mandskabsbehandling og en stærk taktisk faglighed, har skabt opsigtsvækkende resultater med først AZ Alkmaar og senere med Feyenoord. 

Arne Slot

I Arne Slot har man fundet en mand, der er klar på at arbejde under de nye betingelser, hvor han selvfølgelig kan bidrage med sin uforbeholdne mening, men ikke får sidste ord.

Liverpool-jobbet er et af verdens største og selvom Arne Slot er nok så forberedt på hvad der venter ham, så er det nu alligevel min påstand at han vil blive blæst bagover fra start. Andet ville da også være skuffende, når man tænker på Liverpools størrelse og glorværdige historie.

Hvor Jürgen Klopp i 2015 overtog en hensygnende kæmpe og gav den troen på sig selv tilbage, så overtager Arne Slot et Liverpool i en helt anden forfatning. Groft sagt går han fra Georg Gearløs’ værksted i Rotterdam til top-professionel og velsmurt maskine, hvor kravet er trofæer hvert år. Heldigvis lader det ikke til at Arne Slot er bleg for en solid udfordring. 

Mange vil dog alligevel sidde med bange anelser og huske tilbage på en Brendan Rodgers, der heller ikke manglede selvtillid, da han takkede ja til jobbet på Anfield. 

Men hvor Rodgers’ eneste merit var en vunden play-off-finale med Swansea over Reading i Championship i 2011, så har Slot altså vundet et mesterskab, en pokaltitel og ført Feyenoord til en europæisk finale. Læg dertil at han og AZ Alkmaar lå på en delt førsteplads i Eresdivisie-sæsonen 2019-20 indtil corona-pandemien lukkede sæsonen ned.

Arne Slot løfter pokalen

Det er altså ikke fordi vi har at gøre med en hollandsk lykkeridder, der blev tilgodeset af Fru Fortuna, da Michael Edwards og Richard Hughes nærstuderede deres regneark. Tværtimod lader det til at vi har at gøre med en træner, som er klar til at tage næste skridt. Fuldstændig ligesom Salah, Robertson og mange andre i tidens løb er blevet spottet og har fået forløst deres enorme potentiale på Anfield.

Slot skal håndtere en Liverpool-trup der fik en tiltrængt saltvandsindsprøjtning sidste sommer, men som stadig skal justeres og udvikles på. Kontraktsituationerne tager Edwards og Hughes sig af, mens Slot skal finde ud af hvem han skal satse på, samtidig med at han skal indarbejde sine filosofier og idéer hos en flok verdensstjerner, der har arbejdet med en af de bedste managers i verden. 

Måske viskes hele tavlen ren? Måske forsvinder mange af Jürgen Klopps dogmer? Måske bliver det hele vendt på hovedet? Måske skydes en eller flere etablerede profiler afsted fordi der skal ske noget nyt? 

Vi ved ikke hvad der kommer til at ske og netop derfor bliver det også en virkelig spændende tid vi går i møde som fans. Arne Slot og den nye struktur fortjener både tid og opbakning. Det ville aldrig blive nemt at sige farvel til Jürgen Klopp og lade andre tage over. 

Jürgen Klopp

I 2015 var mantraet at fanbasen skulle gå fra at være doubters to believers. Det ville være en skam, hvis vi allerede havde smidt det smukke budskab over bord, blot fordi manden bag ordene har valgt at trække stikket.

Det er nu at vi skal lade tvivlen komme Slot og resten af de nye (og gamle) ansigter til gode og bevise at You’ll Never Walk Alone er en grundværdi og ikke et slogan, der kan hives frem når det lige passer.

Velkommen Arne Slot. Respekt for at du har påtaget dig opgaven. Vi er lige bag dig.

You’ll Never Walk Alone.

KUNNE DU LIDE
INDHOLDET?
BLIV MEDLEM
SÅ KAN VI LAVE
MERE I FREMTIDEN!

SPAR PÅ LIVERPOOL FODBOLDSKOLE
Headline is here and everything

Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer
Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer Hej med jer

Log indSome text some message..