Next
STATS
Transfer Centre 

CHOK-FORSLAG VINDER OPBAKNING: PREMIER LEAGUE KAN AFGØRES AF FANSNE

Nyhed

  • Skrevet af Andreas Brøns Riise
    2 Måned(er) sidenGå i frivillig corona-karantæne og hjælp dit hold til mesterskabet. Sådan lyder et nyt opsigtsvækkende bud på, hvordan Premier League-sæsonen kan blive afgjort ved hjælp af de 20 klubbers supportere.
Premier League-klubberne har for længst givet håndslag på, at sæsonen skal spilles færdig, hvis det overhovedet kan lade sig gøre. Meget tyder dog på, at det kan blive meget svært.

Ifølge flere pålidelige Twitter-konti kredser samtalerne bag de lukkede døre sig derfor nu i stigende grad om, hvordan man forholder sig, hvis tingene grundet corona-pandemien ikke kan afgøres på grønsværen.

Et par klubber har meldt ud, at de anser en annullering af sæsonen som den mest fair løsning. Andre taler for at lade den nuværende stilling tælle som slutstilling, hvilket altså sender mesterskabet til Liverpool.

Men nu er et helt tredje forslag smidt på bordet. Ifølge flere kilder har Norwich Citys vicedirektør Eila Sisiht foreslået en noget alternativ måde at afgøre sæsonen på, som lynhurtigt har vundet opbakning blandt de andre klubber.

Forslaget går ganske enkelt ud på, at klubberne får point efter, hvor mange af deres fans, der vælger at gå i frivillig karantæne de næste to uger.

Den klub, hvor flest fans holder sig til at trække luft gennem et vindue, vinder mesterskabet. De tre hold, hvor færrest fans kan undvære venner, Grealish-druk og løbeture i overfyldte parker, rykker ned.

”Det er en fremragende måde at inddrage dem, det hele handler om – nemlig fansne – i afgørelsen af Premier League. Samtidig tager vi et kæmpe samfundsansvar ved at bremse udbredelsen af corona-smitten. Det er en win/win!”, skulle reaktionen på forslaget have lydt fra en ledende skikkelse i Premier League.

Helt konkret skulle karantænen foregå ved, at en officiel repræsentant fra det lokale fodboldforbund kommer ud til den enkelte fan.

Her bliver alle udgange fra boligen plomberet, og den frivilligt isolerede får overrakt VHS-bånd med 56 selvvalgte kampe med favoritholdet, svarende til fire om dagen, til at fordrive tiden med.

Er plomberingen på dørene ubrudt og kampene set efter to uger, så tæller man som et point i regnskabet.

Ifølge pålidelige kilder er der dog stillet krav fra et beslutningsdygtigt flertal af klubberne om, at der for Liverpool-fans’ vedkommende på halvdelen af videobåndene skal være rekordnederlaget på 1-6 til Stoke i Steven Gerrards afskedskamp.

”Liverpool har usandsynlig mange fans, og de har brugt de seneste 30 år på at bure sig inde og se gamle, støvede videobånd for at blive mindet om, at de engang var gode. De er simpelthen i for god træning. Vi er nødt til at gøre det bare lidt udfordrende for dem”, skulle forklaringen have lydt fra Eila Sisiht.

Klubberne skal selv betale for videobåndene, og det kan komme til at gå ud over transferbudgettet i det kommende vindue. Det kan ramme Liverpool dobbelthårdt, fordi klubben ifølge pålidelige kilder ikke fik hamstret håndsprit, inden stigende efterspørgsel sendte priserne på himmelflugt.

Derfor står man nu i en situation, hvor der skal vælges mellem forstærkninger til holdet eller de ansattes sikkerhed.

”Det er ikke et svært valg”, udtaler direktør Peter Moore til håndspritfabrikanternes brancheforeningsblad Sanatizer Magazine. ”Vi veksler naturligvis Werner-midler til værnemidler”.

TAGS  Flere nyheder
Bliv medlem fra bare 25,- og få en lang række fordele som Liverpool-fan

BLIV MEDLEM